Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Årefjällsloppet

Om man vill åka långlopp på skidor utan trängsel och i fina spår ska man åka Årefjällsloppet. Det är dessutom lite tuffare än Vasaloppet enligt kommentatorer på TV4 Sport och dagens största statusmarkör är extrema fysiska utmaningar enligt en diskussion i Studio 1 på P1 tidigare i veckan. Välkommen hit nästa år alltså.

Förra året badade Årefjällsloppet i solsken – och det blev repris på det också denna gång. En himla rolig skillnad gentemot förra året var att det blev vitklädda svenskar som segrade: Daniel Richardsson (vit klubbdräkt genom Hudiksvalls IF)  och Charlotte Kalla (vit klubbdräkt genom Piteå Elit).

Förutom att Kalla skidade hem segern så imponerade hon på mig genom sitt sätt att vara. Hon stannade kvar utanför målområdet hur länge som helst för att fotas med och pratas med – nästan längre än all annan publik. Och när hon sedan kom in och skulle äta så imponerade svenska folket på mig genom att inte göra en stor grej av det hela. Hon stod där med sin bricklunch precis som vem som helst.

Jag hängde med Annie som hjälpte till med arrangemanget och när det var klart åkte vi båda till Ottsjö för en längdtur på sjön. Klart värd dag!

årefjällsloppet

årefjällsloppet

årefjällsloppet richard danielsson

årefjällsloppet

Årefjällsloppet Britta Johansson Norgren

årefjällsloppet

årefjällsloppet

årefjällsloppet richard danielsson

årefjällsloppet

årefjällsloppet charlotte kalla

årefjällsloppet charlotte kalla

årefjällsloppet charlotte kalla

årefjällsloppet charlotte kalla

fatbike åre

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Kalla!!! Vilken tjej…. vilken stjärna…. Finner inga ord 🙂

  Mari 2014-03-30 19:44:23 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Kalla!!! Vilken tjej…. vilken stjärna…. Finner inga ord 🙂

  Mari 2014-03-30 19:44:23 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Katarina: häftigt att höra! tycker även att nedförsbackarna verkar läskiga (såg en del i början via tv). 🙂

  Erika: ja, coolt!

  admin 2014-03-30 13:22:07
  Svara
 • Katarina: häftigt att höra! tycker även att nedförsbackarna verkar läskiga (såg en del i början via tv). 🙂

  Erika: ja, coolt!

  admin 2014-03-30 13:22:07
  Svara
 • Alltså KALLA!! <3
  Tänk vilken enormt förebild hon är. wow!

  Erika 2014-03-30 10:26:55 http://www.hejaerika.wordpress.com
  Svara
 • Alltså KALLA!! <3
  Tänk vilken enormt förebild hon är. wow!

  Erika 2014-03-30 10:26:55 http://www.hejaerika.wordpress.com
  Svara
 • Jag vill bara instämma i två saker.
  För det första är det här mycket, mycket tuffare än Vasaloppet. Det är först när det återstår 17 km det kommer nedförsbackar värt namnet. De första 47 km är skoningslösa med sina långa, långa segmotor eller tuffa uppförsbackar.
  För det andra håller jag verkligen med om Charlotte Kalla. Hon anmälde sig via webben tidigare i veckan och betalade som alla andra. Hon hade också kryssat i rutan om att hon ville använda tidigare tävlingsresultat för att seeda upp. Arrangörerna upptäckte att hon anmält sig när de gick igenom anmälingslistorna. Hon är verkligen värd all respekt för sina insatser och fina sätt!
  Jag måste också få tillägga att du som är en vältränad person som provar saker för upplevelsen och känslan borde prova det här loppet. Det är känslor och upplevelser som jag aldrig varit med om innan och det gör att när man kommit i mål blir extra stolt.
  Tack för din fina blogg och allt du ger via den!

  Katarina 2014-03-30 10:08:38
  Svara
 • Jag vill bara instämma i två saker.
  För det första är det här mycket, mycket tuffare än Vasaloppet. Det är först när det återstår 17 km det kommer nedförsbackar värt namnet. De första 47 km är skoningslösa med sina långa, långa segmotor eller tuffa uppförsbackar.
  För det andra håller jag verkligen med om Charlotte Kalla. Hon anmälde sig via webben tidigare i veckan och betalade som alla andra. Hon hade också kryssat i rutan om att hon ville använda tidigare tävlingsresultat för att seeda upp. Arrangörerna upptäckte att hon anmält sig när de gick igenom anmälingslistorna. Hon är verkligen värd all respekt för sina insatser och fina sätt!
  Jag måste också få tillägga att du som är en vältränad person som provar saker för upplevelsen och känslan borde prova det här loppet. Det är känslor och upplevelser som jag aldrig varit med om innan och det gör att när man kommit i mål blir extra stolt.
  Tack för din fina blogg och allt du ger via den!

  Katarina 2014-03-30 10:08:38
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Träningsglädje