Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vi måste prata om våren

Ljuset, våren och solen svämmar över i min feed. Alla är ute i allt det där våriga och det är så vackert och fult på en och samma gång. Jag har alltid haft svårt för våren. Mer förr än nu. Mer när jag läser om det än när jag själv är mitt i det. Jag vet inte vad det är, men våren är den årstid jag gillar allra minst – och som ändå har störst impact på mig. Jag skulle allra helst vilja spola förbi den och landa i försommaren en härlig dag i maj.

Att kalla det för vårdepression är nog att överdriva mina känslor. Jag blir inte deppig på riktigt – jag gillar bara inte våren. Jag tycker det är rätt så fult. Så naket och obarmhärtigt. Dammigt. Grusigt. Avslöjande. Så snart löven börjar spricka ut och hela världen bli ljusgrön så kan jag gå med på att våren är fin, men inte förrän dess.

Mina allra bästa vårkänslor har jag haft i Halmstad. Jag minns så väl när jag sprang rundan om Frennarp som följer Nissan längs med en allé av träd och hur allt var liksom så försiktigt grönt och skirt och alldeles ömtåligt. Det var härligt och jag blev alldeles glad inombords. Den här grådystern som vi ser nu, där alla solstrålar landar, vill jag helst blunda inför. Både inför verkligheten och alla bilder på Insta. Tagga in mig först när ni har några gröna blad på ett träd att visa tack, då ska jag också bli förälskad!

träningsglädje

halmstad grötvik

halmstad snabba fötter
Bilder från våren i Halmstad förra helgen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • […] Också om det är en tanke som inte är det första jag förknippar våren med. Däremot gör Sara på Träningsglädje det. Hon ogillar faktiskt våren. Åtminstone tills den gröna färgen tar över. Det är dammet, […]

  Skosulan.com | Våren är ful 2014-03-14 18:12:44 http://skosulan.com/2014/03/10/varen-ar-ful/
  Svara
 • […] Plockade upp några sanna vårtecken på vägen – det var inte bara brunt Sara! […]

  Vårig lunchlöpning | Pigg & Duktig 2014-03-14 13:04:37 http://piggochduktig.wordpress.com/2014/03/14/varig-lunchlopning/
  Svara
 • Äntligen någon som sätter ord på det jag också känner!
  Visst blir väl jag också glad när solen är framme men inte mer än annars, jag får inte mer energi bara för att den lyser. Jag tycker det är precis lika lätt att stiga upp ur sängen en mörk och regnig november morgon som en solig dag i mars.

  annemie 2014-03-11 21:49:34 http://miesvensson.blogg.se
  Svara
 • […] på Skånes extrema vårväder. En fet sol, en helt blå himmel, varm luft och vindstilla. Jag håller egentligen med Sara här om att våren är rätt ful och naken. Men den gör mig så förbaskat glad, effektiv och pigg så […]

  Tisdagslyxen | 2014-03-11 10:55:26 http://hejaerika.wordpress.com/2014/03/11/tisdagslyxen/
  Svara
 • Vårbekännelser. Jag blir mest förvirrad – vad händer nu, och är det på riktigt: ljuset? Kan jag lita på det här? Som någon skrev tidigare tycker jag också att det är en massa förväntningar i luften. Och bara en sån sak att man kan hoppa in i lättare skor. Jag gillar nog våren. Men sommaren allra mest!

  Emilia 2014-03-11 09:23:59 http://www.enemilia.se
  Svara
 • Rebecca: det påverkar oss definitivt

  L: vårvintern är dock bästa våren tycker jag

  Sanna: det låter härligt, som jag om hösten!

  Rund: haha, delar inte den åsikten men jag hör vad du säger. min förväntan dyker upp i maj.

  admin 2014-03-10 18:35:20
  Svara
 • Fast det är inte så mycket hur det SER UT nu i mars tycker jag.
  Mer känslan av förväntan, känslan i luften, dofterna…. Helt rensopade gator som bjuder in till inlines osv… 🙂

  Rund är också en form! 2014-03-10 18:12:28 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • För mig är det solen och värmens återkomst som gör mig bubbellycklig! Jag sprudlar nu! Hur jag överlevde vintern är en gåta och solens späda strålar ger löfte om nytt liv och tinar själen. Och igår såg jag årets första tussilago och åt lunch ute. Älskar vår! Tänk vad olika vi är.

  Sanna 2014-03-10 17:12:06
  Svara
 • Jeg er heller ikke noe glad i våren, men det er nok fordi vi egentlig ikke har vår her jeg bor. Vi har sny til 17. mai og vel så det og mens det er grønt og fint lengre sør, er det slaps og vått og ekkelt her. Vårvinter, kalles det visst. Og jeg liker ikke.

  L 2014-03-10 12:42:13
  Svara
 • Jeg er heller ikke noe glad i våren, men det er nok fordi vi egentlig ikke har vår her jeg bor. Vi har sny til 17. mai og vel så det og mens det er grønt og fint lengre sør, er det slaps og vått og ekkelt her. Vårvinter, kalles det visst. Og jeg liker ikke.

  L 2014-03-10 12:42:13
  Svara
 • Var ute och letade gröna blad igår. Utan framgång. Fast för mig gör det ingenting. Jag tycker det här grådaskiga, nästan pastelliga vädret är rogivande. Som att det ger lugn i en vanligtvis stressad själ. Fast det betyder iofs inte att det är vackert ute just nu… Det betyder väl mest att grådystert påverkar oss. På olika sätt.

  Rebecca 2014-03-10 10:03:30
  Svara
 • Var ute och letade gröna blad igår. Utan framgång. Fast för mig gör det ingenting. Jag tycker det här grådaskiga, nästan pastelliga vädret är rogivande. Som att det ger lugn i en vanligtvis stressad själ. Fast det betyder iofs inte att det är vackert ute just nu… Det betyder väl mest att grådystert påverkar oss. På olika sätt.

  Rebecca 2014-03-10 10:03:30
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Tess Montgomery
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Träningsglädje