Imorse träffade jag min mamma och mormor på Wienercaféet på Biblioteksgatan för frukost. Här har det verkligen gjorts om sedan senast och stilen är fransk – men ändå långt från Café Saturnus som också är ett franskt café i Stockholm.

Vi slog på stort och beställde in Wienerfrukost och bordet räckte knappt till. Vi satt länge och pratade och åt och filosoferade över gårdagens teaterföreställning som jag inte imponerades alls över men som tydligen fått finfina recensioner i dagspressen. Jag är tydligen inte kulturelit nog.

Wienercaféet är ett härligt frukosttips för den som för en stund vill ha något annat än krämig latte och avskalat i Vasastan (jag syftar på frukost på Mellqvist) eller fint och uppstyrt (frukost på Nybrogatan 38 eller frukost på Broms på Östermalm). Gluten och kolhydrater är dock oundvikliga bland stora croissanter och surdegsbröd. Afternoon tea och helgbrunch ser också lovande ut!

[insert]wienercaféet frukost[/insert]

0