Träning är i teorin så himla enkelt nuförtiden; det finns många alternativ och möjligheter! Det gör att det ställer större krav på kunskap och ibland är det en större tröskel än att välja bland många alternativ. Så kanske blir det svårt trots sin enkelhet?

Jag minns fortfarande när jag gick på högstadiet. Då handlade träning om lagsport eller typ Friskis & Svettis – eller löpning. Fast för mig fanns bara en form av löpning och det var att springa sig trött på valfri distans. Intervaller och sådant visste jag inte ett skit om. Och jag minns fortfarande hur jag redan i slutet av sommarlovet, typ i juli, väntade på höstschemat från Friskis & Svettis så att jag kunde börja träna igen.

Idag kan man börja träna bara man plockar upp sin telefon i fickan. Hemmaträning har nått nya nivåer vad gäller kvalitet med hjälp av appar, redskap och streamingtjänster. Träningsdvd:er känns redan ute. Vadå, träna samma sak varenda gång man sätter igång skivan? Nej jag vill ha olika!

Jag har en hel del redskap för att träna hemma och jag gillar dem allihopa på olika sätt. Det jag inte har – men ser fram emot att skaffa mig – är kettlebells. Jag tänker att ett första steg är att skaffa mig två stycken – men är fundersam på vilka vikter som kan vara aktuellt? Min rygg har aldrig gillat svingar men det finns hur många andra övningar som helst att göra. Mina två kettlebellsfavoriter i träningsbloggvärlden är Betty och Lena – två starka tjejer!

Andra redskap som jag ofta använder när jag tränar hemma är: Casall multibalance trailer (typ TRX), medicinboll, resistance rope (när man är två) och fallskärm (för att det är skoj). Jag har en viktväst också som jag ser stor potential i – men den är lite tyngre att ta med sig så jag har inte använt den lika mycket.

parachute runningFallskärmslöpning från Casall – kul grej!

 

0