Fredagsmyset är i full gång. Såhär går det till: jag släcker ner all belysning i lägenheten. Verkligen all. Sedan knäpper jag på pulsbandet, stoppar cykelskorna (naturligtvis med fötterna i) i pedalerna, trär på cykelhandskarna på händerna och sätter lurarna över öronen. Och så kör jag.

Det är inte varje vecka det går till såhär (I wish), men i alla fall ikväll. Min sambo brukar inte vara så kinkig när jag envisas med att släcka, vanligtvis stänger han in sig i ett annat rum och nördar ner sig med löparrelaterade saker. Men, ikväll sysslar han med just löpning så då kan jag hålla på med cykling så mycket jag vill!

Jag hade stora planer för kvällen innehållandes 4*4 minuter på en bra bit över tröskel. Men, jag orkade inte. Benen pallade inte. Jag får inse att cykelmusklerna är för svaga för att ligga över tröskel så länge, och att jag får fortsätta bygga upp mig på tröskeln så länge. På dagens glädjefront noterar jag att jag låg på tyngre växlar på trainern och det är inte fy skam.

Såhär blev passet:

> 12 minuter uppvärmning där jag sakta men säkert ville landa på 75% under den sista minuten.

> 4*1 minut där jag siktade upp mot 80-82%. 1 minut vila där jag backade tillbaka till 75%.

> 2*4 minut där jag låg stadigt på 85% och hjärtat ville inte ett pulsslag mer än det. 2 minuters vila efter varje intervall där jag backade tillbaka till 75%.

> 2*3 minut där jag faktiskt lyckade nosa mig upp till 87% – men det kan ha berott på värmen inne i lägenheten också. Samma vila som ovan.

> 7 minuter nedvarvning. Icke att förringa.

Jag hade både Soundcloud och en spellista från min iTunes i öronen och nedan är några favoriter från dagens pass. Ni som gillar mina tidigare låttips kommer att gilla detta, till er andra kan jag meddela att det är precis samma remixade kommersiella musik som vanligt! Lyssna inte om ni har kass bas i högtalarna eller lurarna.

Uppvärmning (jag har inte tagit det minsta hänsyn till bpm som jag skulle gjort om jag designat en “riktig” cykelklass):

> Coldplay & Rihanna // Princess of China

> Avicii // Addicted to you

Intervaller:

> Beyonce // End of time (Cutmore radio remix)

> Adele vs Eminem // Let yourself Skyfall (jag älskar att köra intervaller till Eminem för jag gillar drivet, men det där är såklart individuellt)

cykelintervaller

cykelintervaller

0