Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Cykelintervaller

Fredagsmyset är i full gång. Såhär går det till: jag släcker ner all belysning i lägenheten. Verkligen all. Sedan knäpper jag på pulsbandet, stoppar cykelskorna (naturligtvis med fötterna i) i pedalerna, trär på cykelhandskarna på händerna och sätter lurarna över öronen. Och så kör jag.

Det är inte varje vecka det går till såhär (I wish), men i alla fall ikväll. Min sambo brukar inte vara så kinkig när jag envisas med att släcka, vanligtvis stänger han in sig i ett annat rum och nördar ner sig med löparrelaterade saker. Men, ikväll sysslar han med just löpning så då kan jag hålla på med cykling så mycket jag vill!

Jag hade stora planer för kvällen innehållandes 4*4 minuter på en bra bit över tröskel. Men, jag orkade inte. Benen pallade inte. Jag får inse att cykelmusklerna är för svaga för att ligga över tröskel så länge, och att jag får fortsätta bygga upp mig på tröskeln så länge. På dagens glädjefront noterar jag att jag låg på tyngre växlar på trainern och det är inte fy skam.

Såhär blev passet:

> 12 minuter uppvärmning där jag sakta men säkert ville landa på 75% under den sista minuten.

> 4*1 minut där jag siktade upp mot 80-82%. 1 minut vila där jag backade tillbaka till 75%.

> 2*4 minut där jag låg stadigt på 85% och hjärtat ville inte ett pulsslag mer än det. 2 minuters vila efter varje intervall där jag backade tillbaka till 75%.

> 2*3 minut där jag faktiskt lyckade nosa mig upp till 87% – men det kan ha berott på värmen inne i lägenheten också. Samma vila som ovan.

> 7 minuter nedvarvning. Icke att förringa.

Jag hade både Soundcloud och en spellista från min iTunes i öronen och nedan är några favoriter från dagens pass. Ni som gillar mina tidigare låttips kommer att gilla detta, till er andra kan jag meddela att det är precis samma remixade kommersiella musik som vanligt! Lyssna inte om ni har kass bas i högtalarna eller lurarna.

Uppvärmning (jag har inte tagit det minsta hänsyn till bpm som jag skulle gjort om jag designat en ”riktig” cykelklass):

> Coldplay & Rihanna // Princess of China

> Avicii // Addicted to you

Intervaller:

> Beyonce // End of time (Cutmore radio remix)

> Adele vs Eminem // Let yourself Skyfall (jag älskar att köra intervaller till Eminem för jag gillar drivet, men det där är såklart individuellt)

cykelintervaller

cykelintervaller

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Aah, kanske därför jag inte ännu fastnat för cyklingen. Det är för ljust!

  Snorkkis 2014-02-22 12:22:43 http://www.snorkkis.se
  Svara
 • Snorkkis: yes! stämning är viktigt! 🙂

  Träningsglädje 2014-02-22 09:28:51
  Svara
 • Varför är det så viktigt att det är mörkt? Bästa feelingen så?

  Snorkkis 2014-02-22 07:30:15 http://www.snorkkis.se
  Svara
 • Annika: ps. blev totalt längre än 37 min

  admin 2014-02-21 23:18:27
  Svara
 • Annika: haha what? jag tänker aldrig så. jag har aldrig brytt mig om vad slutsiffran handlar om – har aldrig sprungit extrarundor eller så. fattar nog inte den där grejen!

  admin 2014-02-21 23:17:35
  Svara
 • Annika: haha what? jag tänker aldrig så. jag har aldrig brytt mig om vad slutsiffran handlar om – har aldrig sprungit extrarundor eller så. fattar nog inte den där grejen!

  admin 2014-02-21 23:17:35
  Svara
 • 37 min tot? Åhh är jag så störd med mina tix men jag hade fått panik. 35 min eller 40 min är okej. Men 37 min, mitt i. Ojämt. Hade inte klarat av det passet!! Men bra gjort!! 🙂 iof kanske vilan gjorde så att du hamnade på jämt nummer. Får hoppas på det!

  Annika - strongday.se 2014-02-21 23:10:18 http://strongday.se
  Svara
 • 37 min tot? Åhh är jag så störd med mina tix men jag hade fått panik. 35 min eller 40 min är okej. Men 37 min, mitt i. Ojämt. Hade inte klarat av det passet!! Men bra gjort!! 🙂 iof kanske vilan gjorde så att du hamnade på jämt nummer. Får hoppas på det!

  Annika - strongday.se 2014-02-21 23:10:18 http://strongday.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger