Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vandring med snöskor

Ni vet, ibland målar man upp föreställningar för sig om hur jäkla bra en viss sak ska vara. Typ grillkvällar med vänner ljumma sommarkvällar till exempel – eller den klassiska bilden av en Pripps Blå i skärgårdsmiljö som vi blivit matade genom tv-reklam så till den grad att det nästan nått ända in i den svenska folksjälen. Jag har många drömaktiviteter i mitt liv, men en av dem har sedan länge varit att vandra med snöskor. Jag har bara gjort det en gång förut (och skäms nästan lite över detta blogginlägg från 2009…) och idag var det dags igen; en 3-timmarstur snöskovandring upp på fjället. Hur härligt som helst. Allra roligast är det att gå i obanad terräng. Stor frihetskänsla på det!

Vi gick med Abiskobon Klas som guide (han är också norrskensjägare) och hans hund Silka och ett engelskt par. Halvvägs tog vi paus och gjorde upp en eld och drack varm saft ur kåsa. Och jag inser att ju mer jag upplever i Sverige, desto mer vill jag aldrig åka härifrån. Vi bor i ett fantastiskt fint land med fantastisk natur oavsett var vi befinner oss. Men det förvånar mig att så få svenskar upplever det allra nordligaste när resten av världen verkar ha hittat hit.

abisko snöskor fjäll vandring

abisko snöskor fjäll vandring

abisko snöskor fjäll vandring

Guiden Klas och hunden Silka

abisko snöskor fjäll vandring

abisko snöskor fjäll vandring

IMG_2571 abisko sara

abisko snöskor fjäll vandring

abisko snöskor fjäll vandring

Fotoväskan var ett bra köp

abisko snöskor fjäll vandring

abisko snöskor fjäll vandring

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • […] som helst, jag har sedan mitt första snöskoäventyr i Åre i allmänhet och sedan mitt senaste snöskoäventyr i Abisko i synnerhet, bestämt mig för att jag vill ha snöskor. Så jag beställde två par för en vecka […]

  Lillåstugan i Ullådalen, vandra med snöskor 2014-03-08 18:25:39 http://www.traningsgladje.se/2014/03/lillastugan/
  Svara
 • Gud så roligt =) underbar miljö också.

  Mari 2014-02-15 12:23:20 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Gud så roligt =) underbar miljö också.

  Mari 2014-02-15 12:23:20 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Håller med om att det verkligen är förvånande hur svenskar är bra på att åka söderut men liksom glömmer bort Norrland – när jag berättar för någon att jag är från Norrland får i princip alltid höra ”oj det var långt norrut, det längsta jag har varit är till…” också fyller de på med nån ort strax norr om Stockholm. Lite tråkigt faktiskt!

  annelie 2014-02-15 09:49:43
  Svara
 • Håller med om att det verkligen är förvånande hur svenskar är bra på att åka söderut men liksom glömmer bort Norrland – när jag berättar för någon att jag är från Norrland får i princip alltid höra ”oj det var långt norrut, det längsta jag har varit är till…” också fyller de på med nån ort strax norr om Stockholm. Lite tråkigt faktiskt!

  annelie 2014-02-15 09:49:43
  Svara
 • Mats: 4 tassar är bättre än 2 fötter. 🙂 -3 kanske…

  Frida: du skulle gilla det!!

  Emmas: snöskor är skonsamt. kan dock inte uttala mig om hur det är utan korsband. ibland är underlaget lite instabilt men det beror på var man går. lössnö i utförsbackar är mer instabilt men skoterspår är bra. kanske testa?

  L: otroligt fint!!!

  admin 2014-02-15 00:00:09
  Svara
 • Mats: 4 tassar är bättre än 2 fötter. 🙂 -3 kanske…

  Frida: du skulle gilla det!!

  Emmas: snöskor är skonsamt. kan dock inte uttala mig om hur det är utan korsband. ibland är underlaget lite instabilt men det beror på var man går. lössnö i utförsbackar är mer instabilt men skoterspår är bra. kanske testa?

  L: otroligt fint!!!

  admin 2014-02-15 00:00:09
  Svara
 • Fint å se bilder fra nordlige Sverige. Vi har det bra fint her nord 😀

  L 2014-02-14 19:42:39
  Svara
 • Fint å se bilder fra nordlige Sverige. Vi har det bra fint her nord 😀

  L 2014-02-14 19:42:39
  Svara
 • Jag har också alltid drömt om att få gå med snöskor. I Canada, där jag har bott, äger alla mina kompisar ett par, men i Sverige får jag ibland intrycket av att det betraktas som lite töntigt. Fast det bryr jag mig verkligen inte om!

  Men hur är det att gå? Jag saknar korsband i mina knän och har därför svårt med skidåkning. Därför har jag tänkt att snöskor vore ett bra alternativ om jag åkte till fjällen. Men så sa någon att snöskor inte alls funkar om man har instabila knän. Vad säger du? Är det svårt att gå med snöskor? Är det instabilt?

  EmmaS 2014-02-14 17:49:44 http://handelsfroken.blogspot.se/
  Svara
 • Jag har också alltid drömt om att få gå med snöskor. I Canada, där jag har bott, äger alla mina kompisar ett par, men i Sverige får jag ibland intrycket av att det betraktas som lite töntigt. Fast det bryr jag mig verkligen inte om!

  Men hur är det att gå? Jag saknar korsband i mina knän och har därför svårt med skidåkning. Därför har jag tänkt att snöskor vore ett bra alternativ om jag åkte till fjällen. Men så sa någon att snöskor inte alls funkar om man har instabila knän. Vad säger du? Är det svårt att gå med snöskor? Är det instabilt?

  EmmaS 2014-02-14 17:49:44 http://handelsfroken.blogspot.se/
  Svara
 • Det ser helt underbart ut, skulle också vilja gå med snöskor =)

  Frida Matsdotter 2014-02-14 15:06:42 http://matsdotter.shapemeup.se
  Svara
 • Det ser helt underbart ut, skulle också vilja gå med snöskor =)

  Frida Matsdotter 2014-02-14 15:06:42 http://matsdotter.shapemeup.se
  Svara
 • Hunden ser ut att tänka ”snöskor, vilket onödigt trams”. 🙂 Tjusiga bilder även om det ser rätt kallt ut.

  Mats 2014-02-14 14:00:31 http://www.matsljunggren.com
  Svara
 • Hunden ser ut att tänka ”snöskor, vilket onödigt trams”. 🙂 Tjusiga bilder även om det ser rätt kallt ut.

  Mats 2014-02-14 14:00:31 http://www.matsljunggren.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg