Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Bästa frukosten i Stockholm?

Att ses typ svintidigt med god vän över en frukost för att man inte hinner med att se någon annan gång, är det en storstadsgrej eller? Ni vet, man ska in med allt på dygnets 24 timmar och när både lunch och kvällar är bokade med annat så tar man till frukosten. Det är i och för sig en kalasbra start på dagen men jag funderade en sväng på det på vägen hem från min surdegsfralla, ägg kaffe och juice med den här Katten på Två systrar på Kronobergsgatan. Ett mysigt café för frukost i Stocholm som öppnar klockan 7 och som har både små och större frukostpaket.

I mitt Stockholmsliv är en frukostdejt fullkomligt självklart, men sätter jag på mig mina glasögon från mina andra liv så känns det som en annan typ av grej. Det kan i och för sig bero på att kaféer sällan öppnar innan klockan 9 i mindre städer. Och att frukostutbudet är rätt kasst. Inte ens i Halmstad finns det ett vettigt frukostställe tycker jag. Sämre hotellfrukostar göra sig icke besvär.

Mitt främsta frukosställe i Stockholm är Mellqvist på Rörstrandsgatan. Här står frukosten ute på gatan på frukostvagn och väntar på den som vill ta med sig i farten. Inne på fiket är det ett myller redan vid öppning tidigt på morgonen och det är irriterande trångt eller charmigt mysigt, lite beroende på vilket humör man är på.

Oavsett vilken Stockholmsstadsdel man är i så finns här förmodligen ett litet fik på någon hörna som är ens egna favorit. Det är en sak jag gillar väldigt mycket med Stockholm; en god frukost på stan! Surdegsfralla, ägg och en god kaffe är då obligatoriskt!

frukost stockholm traningsgladje.se

frukost stockholm traningsgladje.seFotograf: Katarina

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Marja: ja skönt att inte behöva fixa själt

  Annika: hade dig i tanken när jag såg den!

  Anna: haha

  Anna: fast Rival har jag hört ska vara bra! jag har bara varit där på icke-frukost-tid!

  Mari: 🙂

  Jenny: åh, bra deal!!

  admin 2014-02-11 18:25:46
  Svara
 • Då ska jag tipsa om frukosten på Jazzköket i Östersund! Serveras ons-fre. Jag kan ingå som frukostsällskap! 🙂

  Jenny 2014-02-11 17:54:44
  Svara
 • Jo. storstadsfenomen är det allt. Men ack så mysigt =)

  Mari 2014-02-11 13:20:10 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Åh det här inlägget kommer ca 4 dagar för sent! Tidigt i fredags morse satt jag och googlade efter bästa frukosten i Stockholm. Jag bor utomlands och var hemma för att hälsa på och hade något så ovanligt som en hel dag ensam i Stockholm medan familjen var och jobbade. Lyxfrukost var ett måste. Google bidrog inte med så mycket information och av rädsla att hamna på något ställe med plastiga smörgåsar och bränt kaffe fick det bli en favorit i repris, och jag gick till samma ställe som jag alltid besöker när jag är i Sthlm – Cafe Rival på Mariatorget. Underbar frukost och man kan lita på att även kaffet är i toppklass.
  Nu har jag skrivit upp dina rekommendationer så jag har något nytt att testa nästa gång jag är i Sthlm. Tack 🙂

  Anna 2014-02-11 12:22:59
  Svara
 • Ja det är nog ett storstadsfenomen. Vi lantisar kan väl knappt få tag i en färdigpackad trekantsmacka innan klockan 9…. Men jag fattar grejen. Har kört omväg om Stockholm på väg till Dalarna för en frukost på Drop Coffee. Det var det värt 🙂

  Anna (orka mera) 2014-02-11 11:32:52 http://piggelina.se
  Svara
 • Åh – very strongdayheader! Fast lite mer smutsig storstadslook. Fint!

  Annika - strongday.se 2014-02-11 10:32:34 http://strongday.se
  Svara
 • Jag älskar att lyxa till det med en frukost ute, så mysigt! Verkar ha blivit en söndagsvana för tillfället.

  Marja - Baka Sockerfritt 2014-02-11 09:43:51 http://bakasockerfritt.se/
  Svara
 • Jag älskar att lyxa till det med en frukost ute, så mysigt! Verkar ha blivit en söndagsvana för tillfället.

  Marja - Baka Sockerfritt 2014-02-11 09:43:51 http://bakasockerfritt.se/
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk