Att ses typ svintidigt med god vän över en frukost för att man inte hinner med att se någon annan gång, är det en storstadsgrej eller? Ni vet, man ska in med allt på dygnets 24 timmar och när både lunch och kvällar är bokade med annat så tar man till frukosten. Det är i och för sig en kalasbra start på dagen men jag funderade en sväng på det på vägen hem från min surdegsfralla, ägg kaffe och juice med den här Katten på Två systrar på Kronobergsgatan. Ett mysigt café för frukost i Stocholm som öppnar klockan 7 och som har både små och större frukostpaket.

I mitt Stockholmsliv är en frukostdejt fullkomligt självklart, men sätter jag på mig mina glasögon från mina andra liv så känns det som en annan typ av grej. Det kan i och för sig bero på att kaféer sällan öppnar innan klockan 9 i mindre städer. Och att frukostutbudet är rätt kasst. Inte ens i Halmstad finns det ett vettigt frukostställe tycker jag. Sämre hotellfrukostar göra sig icke besvär.

Mitt främsta frukosställe i Stockholm är Mellqvist på Rörstrandsgatan. Här står frukosten ute på gatan på frukostvagn och väntar på den som vill ta med sig i farten. Inne på fiket är det ett myller redan vid öppning tidigt på morgonen och det är irriterande trångt eller charmigt mysigt, lite beroende på vilket humör man är på.

Oavsett vilken Stockholmsstadsdel man är i så finns här förmodligen ett litet fik på någon hörna som är ens egna favorit. Det är en sak jag gillar väldigt mycket med Stockholm; en god frukost på stan! Surdegsfralla, ägg och en god kaffe är då obligatoriskt!

frukost stockholm traningsgladje.se

frukost stockholm traningsgladje.seFotograf: Katarina

0