Jag har precis landat med jobb efter att ha varit på en infofrukostträff för Vint. Jag tycker att det är himla spännande att träningssverige på kort tid har fått två nya mötesplatser för träningsutveckling. PTO som fokuserar på personlig träning online och Vint som fokuserar på främst small group training offline. Ja, i verkligheten alltså.

Louise från Vint påminde oss om det träningslandskap som råder idag som skiljer sig åt från det som tidigare har varit. Förut samlades den mesta träningen på gymmen och i traditionellt organiserade klubbar. Oavsett vad man ville ha så fanns allt liksom på ett och samma ställe. Idag är det mer spretigt och mer nischat med många som driver sina egna verksamheter. Ett klassiskt gymkort blir mindre aktuellt när man allra helst vill träna olika saker för olika personer som finns på olika ställen. Och ibland kan dessa ställen vara i en park eller i en liten lokal man inte ens visste fanns.

Poängen med Vint är att alla tränare samlas i appen Vint och så kan man som tränande välja att man vill köra löpcoachning eller intervaller eller crossfit intro eller klättring eller hästpolo (som tydligen dyker upp snart) eller mtb eller cyclocross eller crawl eller vad det nu kan vara. De flesta grupperna är mellan 1-4 personer och tränarna är kvalitetssäkrade inom Vint.

Just nu finns Vint bara i Stockholm men snart expanderar man inom övriga delar av landet och en expansion över Atlanten är också på gång. Kul med uppstickare som tar utvecklingen framåt! Just nu kan du boka upp dig på ett gratis pass.

Jag tycker att idén bakom Vint är otroligt smart. Det är ju perfekt att ta med sig sina två eller tre kompisar och köra ett pass någon man tycker verkar bra, och på det sättet få kvalitativ träning!

VINT

0