Ni som läst min blogg ett halvår eller så har typ knappt sett mig träna inomhus. Men, jag gör sådant ibland faktiskt. Som idag. Ett lunchpass som kändes bättre än det gjort på mycket länge. Jag har ju haft det lite si och så med styrketräningen eftersom jag haft en rygg som krånglar. Och har det inte varit ryggen så har det varit något annat. Jag har varit ordentligt avundsfrisk på alla er som lyft tunga grejer. För egen del har det funkat bäst att släpa, springa och cykla. Gräset är alltid grönare på andra sidan och nu när ni (Lena med flera) kör tunga marklyft så vill jag med!

Jag tycker att styrketräning kan vara riktigt roligt. Allra roligast är det när det händer mycket hela tiden: variation bland övningar och annat än samma gamla curls och pressar. Med det sagt så fick dagens pass bli ett rätt basic pass för att känna på kroppen med lite prehab som syfte. Rent generellt så tycker jag att Lofsans cirklar som hon ofta filmar och Alla kan träna-Idas “bolljävlar” är kul inspiration som bättrar på minnesbanken lite.

Anyways, det jag gjorde idag var 3*12-15 reps av:

benböj med boll mot vägg

utfall fram och bak (dvs halva “around the world”)

höftlyft med fötterna på bräda

vandrande höftlyft

rygglyft

benpendel med tung medicinboll som motvikt (magövning)

rumplyft (magövning)

planka på boll (testa denna istället för att maxa i din vanliga)

Träningsglädje

0