Jag tror att det är bestämt nu. Idén landade liksom mjukt och fint i magen, hjärtat och förnuftet. 2014 ska jag springa några millopp och det ska bli huvudfokus för min löpträning.

Det passar mig perfekt på rätt många sätt. Dels har jag mycket lättare för att komma ut och springa pass runt 6-8 km än att ge mig ut på långpass på 15 km och över. Dels ska jag träna en del högintensiva löppass framöver och då är milen en tacksam distans att liksom få utlopp för den snabbhet (ja allting är ju relativt såklart) jag tränat upp mig på. Milen är heller inget jag behöver jobba upp psyket inför på samma sätt som långa lopp som jag liksom måste bearbeta rätt så lång tid innan. Det jobbiga med milen är att det är så intensivt under en relativt lång tid.

Samtidigt som jag har millopp som mål vill jag kombinera det med en av mina andra passioner i livet: upplevelser. Stora, klassiska millopp i Stockholm är därför inte prio. Förmodligen en upplevelse för många andra men jag har redan upplevt dem så jag vill göra andra grejer. Gärna millopp utomlands. Jag minns fortfarande mitt bästa lopp någonsin: 8 km i Amsterdam. Jag vill ha mer av sådant! Kanske finns det bra anordnade (och relativt flacka) millopp i London till exempel? Dit vill jag åka oavsett så det vore ju perfekt att köra en kombo.

Det finns såklart många fina millopp även hemmavid. Alla stadslopp och mindre millopp i mindre städer. Tyvärr var Falkenbergs stadslopp något av det tråkigaste jag sprungit så just det loppet ska jag hålla mig borta från, men min sambo sprang en mara i Blekinge och de ordnade millopp samtidigt så det ska jag spana in. Förmodligen blir det som så att millopp utomlands kommer jag att planera in och boka långt i förväg – medan millopp hemmavid får bli mer spontana tillställningar.

Har ni bra tips på riktigt bra millopp så kommentera gärna!

boston marathon

Bilder från Boston Marathon 2013, ungefär exakt där bomberna gick av en timme senare. Vi kommer åka till dit även 2014 eftersom min sambo (bild ovan) ska springa igen. Boston stands as one. Att springa lopp i USA verkar vara fantastiskt (utan bomber dock) och jag skulle så gärna vilja springa ett lopp någonstans där. Gärna en halvmara faktiskt – hela mitt inlägg om millopp till trots…

 

0