Några dagar före jul läste jag en härlig artikel i antingen SvD eller DN om en liten, liten ort i Sverige som heter Mellansel. Jag letar förgäves efter artikeln på nätet men hittar den inte, vilket just nu gör mig osäker på om det verkligen var Mellansel (Update: Här finns den på nätet för dig som har Plus). Hur som helst, artikeln handlade om den här lilla orten på avbefolkningens rand där flykten därifrån är det största hotet för samhällets existens. Och en dag rullar några bussar med nyanlända svenskar in. Inte helt problemfritt till en början, så som inget i livet är, men artikeln går ändå ut på tacksamhet över att orten nu har fler invånare och hur den befintliga befolkningen hoppas att de nyanlända vill stanna kvar så att samhället kan blomstra igen. För med fler invånare kommer mer liv.

Jag tycker att artikeln var ett så himla bra exempel på en hoppfull verklighet och det grämer mig att jag inte hittar den. Jag hoppas att det dyker upp fler liknande exempel på bra historier från verkligheten istället för det gamla vanliga som ofta förstoras upp och blir till en felaktig sanning.

Häromdagen sprang jag på ett fint citat på Pinterest: be also happy for someone else, that’s the whole idea. Det fastnade i mig. Jag tycker att det är eftersträvansvärt att vara en god människa – det ingår i hela den här hälsodiskussionen jag ofta engagerar mig i. Genom att tänka schyssta tankar, om sig själv och andra, och att unna framgång, både till sig själv och andra, så infinner sig en känsla av frid och stillhet. Det är liksom inget som gnager och maler i en utan man kan fokusera på att må bra – och vara bra.

Artikeln om Mellansel och citatet från Pinterest knöt ihop den säck jag haft i huvudet, om att vara just en god människa. Att kasta bort alla fördomar om allt och alla, som man samlat på sig. Att skaka av sig alla tankar som inte stämmer. All avundsjuka och missunnsamhet. Frustration. Just remember that sometimes, the way you think about a person isn’t the way they actually are.

Jag säger inte att man ska offra sig själv i jakten på att vara snäll. Bara att man ska sköta sig själv och skita i andra lite mer. I alla fall de som bara tynger en med frustration och ledsna tankar. Stäng av allt som inte tillför dig bra tankar. Decide what to be and go be it!

Träningsglädje traningsgladje.se

Träningsglädje traningsgladje.se

Hälsingland Söräng Runemo

0