Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Julböcker

Min fantastiska sambo fick göra allt det jag inte hann med när jag for till Åre i onsdags. Bland annat hämta ut ett paket med böcker på posten som jag beställt från Adlibris. Eller, posten och posten. Numer hämtar man ut sina paket på någon liten tobaksbutik där allting trängs huller ombuller i ett ständigt kaos och som faktiskt är gjort för att sälja cigarettpaket och en och annan halstablett och inte alls stapla lådor på varandra innehållandes allt från en pocketbok till stora inredningsprylar. Är jag bitter? Ja lite. Posten i närheten av mig är för övrigt fantastisk. Älskar servicen när jag ska lämna ut grejer. På Daglivs är de också duktiga. Däremot gillar jag inte att få grejer skickat till mig med DHL, för då hamnar de i tobaksaffären…

Anyways, nu är det ju jul och det ska vara fridfullt och sådär – så jag ska andas. Ett, två, tre.

Mina julböcker var det jag skulle skriva om! Jag beställde ett gäng – jag tänkte ju ha det tyst, och lugnt och skönt. Särskilt nu inför jul. Jag tänkte kombinera med lite längdskidåkning också men det verkar bli en ovanligt snöfattig jul så jag får retirera till mina böcker – och kanske springa lite trail på stig och rötter.

Det tråkigaste som finns med en riktigt, riktigt bra bok är när den tar slut och den där tomheten tar vid och känslan av att det kommer bli omöjligt svårt att hitta en lika bra bok igen. Jag har höga förväntningar på de tre böckerna nedan och ser fram emot att krypa upp i en fåtölj med någon av dem redan ikväll. Jag ha redan spanat in te-sortimentet i skafferiet. Rhubarb eller mild vanilj. Och så lite lugn musik i högtalaren på det. Snön (det töar visserligen…), mörkret och skogen utanför. Och trötthet i kroppen efter ett träningspass. Så ska min måndagskväll bli!

julböcker 2

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Alltså, boken ”Little Bee”, du kommer att gråta när den är slut och önska att den aldrig tar slut när du närmar dig slutet. Önskar jag hade den kvar att läsa.

  Marre 2013-12-17 09:50:30 http://marresmarathon.blogspot.com
  Svara
 • Det ligger förbi Bollnäs en bit och de har snö och skidspår, men det töar rejält i dag också. Kan verkligen rekommendera det en solig, snöig vinterdag. Balsam för själen.

  Camilla 2013-12-16 21:25:05
  Svara
 • Camilla: nä, inte varit i harsa när jag varit vuxen… men det borde ligga nära här där jag är i hälsingland. lite dåligt med snö nu bara?

  admin 2013-12-16 19:24:42
  Svara
 • Jag håller med om tomheten, man har ju lärt känna personerna i boken! Hoppas dina böcker är bra, har inte läst någon av dom. Kram

  Jess 2013-12-16 19:24:07 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
 • Tack för tips!!! Jag har bara varit i Åre på hösten tidigare. Vi får kolla in vädret och ledigt boende och se vart vi hamnar. 🙂 Har du åkt i Harsa? Det är mitt favvoställe hittills.

  Camilla (igen) 2013-12-16 19:03:50
  Svara
 • Camilla: det finns mer längdspår i funäs räknat i km, men är man i åre kan man t.ex. åka till vålådalen (dit vill jag!) och åka! åre är en mysigare by med mer liv – funäs är mer tyst och lugnt. så beror lite på vad man vill ha?

  admin 2013-12-16 18:44:52
  Svara
 • Joanna: har du några bra boktips?
  L: vad härligt med sådan förväntan!
  Camilla: ingen aning faktiskt!

  Träningsglädje 2013-12-16 18:42:54
  Svara
 • … och i så fall… om du jämför längdspår i Åre med t ex Funäsdalen?

  Camilla (igen) 2013-12-16 18:38:56
  Svara
 • Har du åkt längd i Åre? Var det mycket snö i skogarna där? Vi funderar på några dagar i mellandagarna bara för att bota abstinensen… Till och med Pay & Ski i Högbo börjar töa/isa nu, även om det varit perfekt att ta till den senaste månaden. Jag vill ut och åka skidor långt och riktigt. Vet du hur det är t ex vid Åre Björnen?

  Camillas dagar 2013-12-16 18:30:10 http://www.camillasdagar.blogspot.com
  Svara
 • Jeg har ei bok liggende på vent til jul som jeg har ventet på i nesten ett år. Er av to svenske forfattere, en triologi hvor boka kom ut nå nylig. Englefors triologien. Gleder meg!!

  L 2013-12-16 13:10:23
  Svara
 • Tycker lika om det där med känslan av tomhet när en riktigt bra bok är utläst. Än värre är det om det är en serie och jag vet att författaren inte ens har börjat på nästa del, då kan det bli dystert. 🙂
  Älskar verkligen att läsa böcker, att försvinna iväg till en annan värld och fullständigt uppslukas att handlingen.
  Jag laddar också för ett läsande lov.

  Joanna 2013-12-16 11:58:43 http://www.humlansliv.blogspot.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger