Min fantastiska sambo fick göra allt det jag inte hann med när jag for till Åre i onsdags. Bland annat hämta ut ett paket med böcker på posten som jag beställt från Adlibris. Eller, posten och posten. Numer hämtar man ut sina paket på någon liten tobaksbutik där allting trängs huller ombuller i ett ständigt kaos och som faktiskt är gjort för att sälja cigarettpaket och en och annan halstablett och inte alls stapla lådor på varandra innehållandes allt från en pocketbok till stora inredningsprylar. Är jag bitter? Ja lite. Posten i närheten av mig är för övrigt fantastisk. Älskar servicen när jag ska lämna ut grejer. På Daglivs är de också duktiga. Däremot gillar jag inte att få grejer skickat till mig med DHL, för då hamnar de i tobaksaffären…

Anyways, nu är det ju jul och det ska vara fridfullt och sådär – så jag ska andas. Ett, två, tre.

Mina julböcker var det jag skulle skriva om! Jag beställde ett gäng – jag tänkte ju ha det tyst, och lugnt och skönt. Särskilt nu inför jul. Jag tänkte kombinera med lite längdskidåkning också men det verkar bli en ovanligt snöfattig jul så jag får retirera till mina böcker – och kanske springa lite trail på stig och rötter.

Det tråkigaste som finns med en riktigt, riktigt bra bok är när den tar slut och den där tomheten tar vid och känslan av att det kommer bli omöjligt svårt att hitta en lika bra bok igen. Jag har höga förväntningar på de tre böckerna nedan och ser fram emot att krypa upp i en fåtölj med någon av dem redan ikväll. Jag ha redan spanat in te-sortimentet i skafferiet. Rhubarb eller mild vanilj. Och så lite lugn musik i högtalaren på det. Snön (det töar visserligen…), mörkret och skogen utanför. Och trötthet i kroppen efter ett träningspass. Så ska min måndagskväll bli!

julböcker 2

0