Jag läste på en blogg att Nespresso lanserat nya smaken chai. Jag gillar chai så jag blev nyfiken och när jag var ute på stan häromdagen köpte jag några rör chai och fyllde på med min standardfavorit Roma. Chaismaken var god, men smakar det chai? Om det skulle smaka chai, vad skulle det då smaka? Vad är ens chai? Jag tänker pepprigt. Chaite, du vet. När jag dricker chaite gillar jag den peppriga smaken som mjukas upp med massor av honung. Chailatte som finns att köpa på typ Espresso house smakar som en flytande slät bulle men det var så länge sedan jag drack det att jag inte hade en tanke på att Nespresso chai skulle smaka så. Vilket det heller inte gjorde.

Jag har också ägnat några tankar år det faktum att jag påverkas av bloggar. Mer så än av tidningar. Och massor mer än av reklam. Jag vet ju inte säkert, det är så mycket som sker undermedvetet, men det är så jag uppfattar det. Är det en produkt jag i grunden gillar så spelar det mindre roll hur mycket jag gillar bloggaren, jag blir nyfiken ändå. Men har jag ingen betydande uppfattning om produkten men gillar bloggaren så blir jag också mer nyfiken på produkten.

Sådant som jag köpt efter att ha läst om det på bloggar är Kevin Murphy (extremt bra hårprodukter) och Frödinge ostkaka med saffranssmak (inte så wow). Exempel på sådant jag fortsatt köpa efter att ha fått PR-utskick är Arlas proteinyoghurt (jag gillar konsistensen). Med det sagt så är smaken väldigt mycket som baken. Jag läser ibland tester och förvånas över hur mycket en panels åsikt skiljer sig, dels panelen sinsemellan och även jämfört med mig.

nespresso chai 5

nespresso chai 4

0