Igår var det måndag och jag åt vegetariskt – meatfree Monday och allt. Fast hur många som anammar den längre är osäkert. Kanske äter folk inte alls på måndagar numer? 5:2 och allt…

En bra grej med att ha bott här i Sälen är att spenderat väldigt få kronor. Det finns inte så mycket att handla och eftersom jag varit osäker på min adress har jag inte ens nätshoppat några onödiga prylar. Vegetariskt anses ofta vara billig mat och det där är nog väldigt individuellt men jag hade i alla fall ett gäng morötter hemma som jag kokade soppa på en spik på. Jag var bara tvungen att handla purjolök, creme fraiche och glutenfri pasta också.

(Ja, jag väljer glutenfritt när jag äter pasta. Jag tycker att det gör stor skillnad på hur jag mår efteråt.)

Morötterna slantades automatiskt i min Electrolux stavmixer som jag fortfarande är alldeles salig över sedan jag köpte den i typ juli. Snabbfräs tillsammans med purjolök (fast inte på för hög värme så det bränns) och blanda i en klick creme fraîche. Vrid över lite salt och peppar och blanda med pastan när den är kokt al dente och avrunnen.

Voilá! Den här pastan åt vi otroligt många gånger när jag var liten. Nostalgi!

meatfree monday

0