Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Träna som skidåkarna

Ska du åka skidor i vinter? Kul! Ännu roligare blir det om du tränar inför det! Träningen som till exempel flerfaldiga mästerskapsmedaljören Julia Mancuso gör i på gymmet är lika viktig som den på skidor enligt hennes tränare.

Är du längdåkare? Då kommer här lite tips på träningspass från duktiga längdstjärnan Anna Haag som hon berättade för mig:

”Mitt bästa benpass i kondition är stavgångintervaller. Alltså intervaller där du går eller lufsar (springer) med stavar, och sedan, i vila, tar dig nedåt igen och börjar om. Jag gör gärna längre sådana intervaller, typ 6-10 min, där jag i min vila tar mig nedåt på tid eller till botten av backen och börjar om. Dessa gör jag 4-6 gånger. Lika bra träning upp som ned för ben, även om det för hjärtat ger mer uppför!  Härligt sköna intervaller, som alltid alltid ger träningsvärk. Från vad, till baksida lår, rumpa och till armar (om man använder stavarna ordentligt). Grymt bra tycker jag!
 
Bästa benpass i gym. Då kör jag djupa benböj, med explosiv uppgång, ca 3-6 ggr med relativt tungt, sedan går jag direkt och kör upphopp på plint. Och det repeterar jag 3-4 ggr. Utfallssteg med viktskiva är heller aldrig fel!
 
Annars så är långa härliga löpturer, som för mig betyder 3-4h, alltid grymt bra benträning. Det kan man inte komma  från!” 
Tycker du också att kallgrader och snö är välkommet rätt så snart? Det tycker jag med! Snön faller för fullt i fjällen och säsongens första åk är redan dokumenterat på en och annan facebooksida, även om det medgavs att skidorna blev rejält repade av sten! Fram tills det blir skidpremiär för egen del är mitt mål att bygga en stark kropp som pallar trycket i backen. Det blir så mycket roligare då!
Åre Liquid image
intersport samarbete

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Nu vet jag vem det är som du påminner mig om, Anja såklart! Lika varm, lika lugn, lika smart. Hoppas du tar det som en komplimang för det är det! 🙂

  Nellie 2013-10-25 22:08:43 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • Jag längtar grymt mycket efter snö och skidåkning!

  Saras träningsblogg 2013-10-25 21:17:19 http://monch.blogg.se
  Svara
 • ja, nu längtar jag efter att få ta några åk 🙂

  Camilla 2013-10-25 17:03:00 http://millaf73.blogspot.com/
  Svara
 • Åh vad kul, jag har skrivit upp Annas träningsupplägg och är jättesugen på att springa slalombacke i helgen 🙂

  Karin 2013-10-25 14:28:18
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk