Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Äter ni på måndagar?

Igår var det måndag och jag åt vegetariskt – meatfree Monday och allt. Fast hur många som anammar den längre är osäkert. Kanske äter folk inte alls på måndagar numer? 5:2 och allt…

En bra grej med att ha bott här i Sälen är att spenderat väldigt få kronor. Det finns inte så mycket att handla och eftersom jag varit osäker på min adress har jag inte ens nätshoppat några onödiga prylar. Vegetariskt anses ofta vara billig mat och det där är nog väldigt individuellt men jag hade i alla fall ett gäng morötter hemma som jag kokade soppa på en spik på. Jag var bara tvungen att handla purjolök, creme fraiche och glutenfri pasta också.

(Ja, jag väljer glutenfritt när jag äter pasta. Jag tycker att det gör stor skillnad på hur jag mår efteråt.)

Morötterna slantades automatiskt i min Electrolux stavmixer som jag fortfarande är alldeles salig över sedan jag köpte den i typ juli. Snabbfräs tillsammans med purjolök (fast inte på för hög värme så det bränns) och blanda i en klick creme fraîche. Vrid över lite salt och peppar och blanda med pastan när den är kokt al dente och avrunnen.

Voilá! Den här pastan åt vi otroligt många gånger när jag var liten. Nostalgi!

meatfree monday

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Tack för ett bra mattips! Jag modifierade lite – men inte mycket. Lade faktiskt i getosttärningar (en slags salladsost på burk) och så har jag tänkt äta grynost till (=mer protein, hehe). Är det nu sen keso eller kesella i Sverige, men hur som helst. Blev gott, och bra idé när man har lite grönsaksrester (och en öppnad burk creme fraiche) i kylskåpet, och inte har hunnit och handla. Så du räddade min kväll igår. 🙂

  Idag tog jag åt mig av dina tankar om att göra saker fullt ut. Och speciellt det där med att vila, utan att gå med dåligt samvete. Kan behöva få en påminnelse om det ibland. Oftast blir jag sur och butter när jag inte hinner träna, men nu ska jag ta och tänka om!

  Ella 2013-10-02 13:37:59
  Svara
 • Anneliten: jag var faktiskt inte sugen på det. öht.

  admin 2013-10-01 21:40:14
  Svara
 • Låter lite proteinfattigt tycker jag. Får jag föreslå lite inblandning av linser kanske? Eller en sallad på någon proteinrik böna? Nu är ju jag inte alls dietist så det kanske är förmätet av mig…

  anneliten 2013-10-01 18:49:25 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger