8 grader. Höstgrått hela dagen. Regn i småspik rätt ner och åt sidan i vindbyarna. I Sälen är hösten minst sagt barsk och ärlig. Ungefär precis så som det ska vara. I detta nu snöar det på en och annan fjälltopp har jag fått rapport om. Idag pratade vi om och planerade för skidpremiär!

Jag måste vara snabb om jag ska få dagsljus under mina träningsrundor framöver. Direkt efter jobbet svirade jag om till terrängoutfit, grabbade tag i ett par stavar och åkte iväg till en skidbacke. 10 vändor skulle genomföras med målet att stampa plattan i mattan och dra på mig rejäla pulstoppar. Jag valde en barnbacke: det är mer springbart där. Det är faktiskt väldigt svårt att springa uppför vanliga skidbackar i fjällvärlden. Dessutom tar det alldeles för lång tid med 10 vändor i långa backar.

Det var ett tag sedan jag sprang med stavar. Typ ett år sedan för att vara exakt. Åh vad jag längtar till Åre när jag läser det där inlägget! Det blir ett annat schwung i steget med stavar och jag upplever att jag kan springa lite “bättre” – när jag väl tänker på tekniken. Det är också väldigt lätt att säcka ihop när jag inte tänker på den…

Efter 10 vändor sträckte jag näven i luften och var fantastiskt nöjd med min insats. 2-0 till mig den här veckan. Jag hittade mitt pulsband i en garderob för ett tag sedan men det är oklart vad jag gjorde av det efter att ha garderobsfyndat. Det vore kul att kika på pulsen efter ett pass som detta!

löpning i backe med stavar 4 sara

0