Igår efter jobbet i Sälen körde jag nedför fjället och bort mot Mora på den klassiska Vasaloppsvägen. Jag har åkt där några gånger nu, men den är fortfarande lika vacker när den är otrafikerad. Jag svängde vänster i rondellen och följde solen förbi Orsa och senare förbi Skattungbyn som är en favorit. När jag kom fram till Edsbyn hittade doften av trä in till kupén och det var mörkt men hemtrevligt och jag var snart framme.

Hos mormor och morfar mellan Bollnäs och Alfta hade min mamma dukat upp med vin och ost och när det blev sen kväll åkte vi och hämtade pappa som kom med tåget från Stockholm. Vi kör en riktig familjehelg här i Hälsingland även om hälften saknas: mina 2 bröder som har fullt upp i Stockholm. Och så famor och farfar såklart. Det är inte lätt att få ihop alla.

Den här dagen började med morfars gröt och jag kunde inte bestämma mig mellan mormors äppelmos eller hjortron så det fick bli båda. Vi gick på åkern med stövlar och mötte en glad springhund och sedan kikade vi på höstmarknaden på torget i Bollnäs. Jag har hunnit med en powerwalk också, 1 mil har jag hunnit gå. Och nu är jag så fruktansvärt hungrig och ser fram emot en härlig höstmiddag med tillhörande äppelpaj.

hälsingland 5 hjortron hälsingland 2 löparhunden

hälsingland 6 höstmarknad

Hälsingland 12 voxnan

Hälsingland 10 höstträd

0