Jag ligger lite back! Att inte öppna datorn på typ 2 dygn hör till ovanligheterna men nu har det hänt. Sedan sist så har jag hunnit bada lite till – i finfina Undersvik på väg mot Järvsö, och så på ett ställe som kallas “lilla Hawaii” (eller “Finnskogens Hawaii) i sjön Amungen. Men jag har också fått besök av Grabben som både hunnit hit och hunnit åka söderöver och vi har plockat blåbär och som vanligt var det jag som tröttnade först. Dessutom har jag hunnit besöka såväl Majas Café i Regnsjö som surdegsbageriet i Långhed och så har jag bakat sommartårta och gjort egen mandelmjölk (min första) och så har vi haft härliga grillkvällar och massor av sol.

Dessutom hann jag med att cykla 73 km i fredags morse. Vid 8 cyklade jag iväg från Söräng mot Runemo och Gäddvik och sedan Långhed där jag mötte dagens jobbigaste backe som började snällt och slutade med en vägg. I asfalten stod det skrivet “kämpa!” och jag gissar att jag inte är den första som cyklar där. Imorgon går det en stafett (löpning) av stapeln där många lag ska besegra samma backe och på toppen väntar spurtpris för den med mest krafter. Jag cyklade på Stora Hälsingegårdars väg förbi Vängsbo och Knåda (eller om de kanske kommer i andra ordningen?) och tog sikte på Edsbyn. Jag svängde av på Faluvägen och en till lång och seg backe men sedan väntade fina utförslöpor fram mot riksväg 50 där jag svängde vänster mot Alfta och sedan tog sikte mot Bollnäs. Asfalten är förjäklig på de mindre vägarna – men omgivningarna är fina! Efter de där dryga 7 milen var jag väldigt nöjd med min insats – särskilt i backarna eftersom jag fattat att jag sitter och cyklar med ett annat vevparti nu än på min gamla cykel. Det är dags att läsa på om det här med vevparti, drev och kuggar och utväxling och sådant – och garanterat  dags att odla starkare cykelben. Det blir ett bra vintergöra!

racer nishiki limited

0