I de södra delarna av Sverige har Sportson kört tjejkvällar med namnet Brudar & Bikes med bra erbjudanden – och framförallt mektips och sådana smarta saker. Onsdag den 28:e augusti kör man i Stockholm på Sportson Kungens Kurva. Eventet som endast är öppet för tjejer hålls efter ordinarie öppettider, mellan klockan 19-21 och det bjuds på snittar och kanske lite skitiga fingrar om du också vill testa att meka.

Under kvällen erbjuder Sportson 20% på allt i butiken – och 10% rabatt vid beställning av 2014 års modeller. Jag tänkte försöka kolla på trainer som jag skrev om häromdagen. Här uppe i Sälen blåser det höstvindar nu även om det fortfarande är badtemperaturer ett femtiotal mil härifrån. Det kommer vara skönast att stanna inomhus och cykla…

Sportson har frågat mig vilka mektips de ska demonstrera och jag frågade tidigare i somras och fick lite förslag: hur ställer man in växlar? Hur får man bort grejerna på styret när man ska linda om styrlindan? Och varför ska man ens linda om? Hur lagar man punktering? Vilka verktyg behöver man ha med sig när man cyklar? Hur ska man förvara dem? Hur byter man kedja? Och så lite mer träningsfrågor så som hur ska man sitta på cykeln? Måste man ha kadensmätare eller hur ska man tänka med kadensen?

Finns det fler frågor som jag ska tipsa Sportson om? Och ni som kommer (jag hoppas ni är många, det vore superskoj!) – anmäl er via mail till patrol.stockholm@sportson.se OCH gå med i eventet på Facebook för mer info. Det kommer bli en supertrevlig kväll!

Nishiki Limited 2

0