Vi bodde på Kafferosteriet på Österlen. Fint, mysigt och rofyllt. Jag har bara ätit frukost här förut och den är strålande bra – jag älskar att allting är lokalproducerat och att man berättar varifrån osten, brödet, laxen, äggen och allting kommer från. Kafferosteriet är inrett med möbler från Norrgavel och det är varsamt stiligt och uttänkt in i minsta detalj. Cafédelen är creddigt robust och spartansk sådär så som det moderna Österlen ser ut. Här shoppade jag en okristligt dyr kopp som jag ska använda som skål hela hösten och vintern och tänka på den härliga sommar som var. Jag hade svårt att välja färg till en början – men sedan var valet glasklart. Vilken färg skulle du ha valt?

När kvällen kom satt vi ute på gården intill caféet som drivs av Söderberg & Sara och beställde in vedugnsgräddade surdegspizzor och fick surdegsbröd till som var lika rustikt som stenen i ugnen som pizzorna gräddats på. Serverat lantligt elegant med olivolja och salt. En sval flaska rosé och en och annan äppelmust till det och idyllen var som gjord. Det var bara glas och ram som behövdes för att tavlan skulle vara komplett. Ett fint minne att spara till hösten – när jag sitter under en filt medan novemberregnet står som spön i backen utanför.

österlen 33 kafferosteriet österlen 36 kafferosteriet österlen 37 kafferosteriet österlen 39 kafferosteriet

 

0