Träningsdisciplinen är det inget fel på sommar och allt! Mitt Funbeatkonto är lite ledsen just nu för att jag inte skramlar så många minutrar – men mina hemmaträningscirklar är ganska korta (typ 20 min). Promenader drygar ut minutrarna något och imorgon ska jag hämta min cykel och då jublar staplarna över antalet träningsminutrar. Mitt Funbeatkonto, och min kropp, mår som bäst när jag får kombinera kvalitet med kvantitet. Jag brukar inte engagera mig så värst i frågan “vad ska räknas som träning?” utan räknar allt som jag genomför ombytt i träningskläder. Det är min definition på träning, oavsett vad jag gör.

Dagens hemmaträningsfyspass såg ut såhär:

  1. Jag lassade sandsäcken från Casall med 6 viktpåsar fulla med sand (tungt!) och kastade upp sansäcken på axeln och tog mig ett varv runt ladan (150 meter kanske). Väl tillbaka på startpunkten kastade jag ner den på marken och lassade upp den på andra axeln och tog andra varvet runt ladan. Så kan man hålla på ett tag. Flåsfaktor: rätt hög, med potential till ännu högre om jag hade sprungit runt.
  2. Benböj med explosiv axelpress med medicinboll där jag i uppskjutet av benböjen gjorde som ett litet minikast rätt upp med min 7 kilos boll. Rätt skoj övning faktiskt.
  3. Kast över huvudet med medicinbollen på åker (ingen risk för att bollen råkar träffa nåt…). Även om man kasta med full kraft så kommer en medicinboll inte så långt så det är inte många steg att springa efter den. Bra flåsfaktor på den här övningen också!
  4. Armhävningar med en hand på boll och den andra i marken. Rulla bollen till andra handen på varannan armhävning.
  5. Min favoritmagövning: ligg på rygg på marken eller på bänk, med både ben och armar med 90 graders vinkel rakt upp. Håll tung viktplatta eller boll i händerna och sänk armarna bakåt så de blir parallella med kroppen samtidigt som du sänker ner 1 ben i taget i utsträckt läge. Håll svanken i golvet!

hemmaträning casall

Träningsredskap // Casall (sandbag + medicinboll)

Tights // Nike

Tröja // Casall

Skor // Icebugs

0