Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Midnight sun marathon

Mitt på ljusa natten gick jag så i mål efter drygt 21 km löpning och medaljen är bärgad. Inte för att jag är en sådan som bryr mig om medaljer så värst. Eftersom jag har ett gäng, och inte vetat vad jag ska göra med dem eftersom de mest samlar damm, så har jag faktiskt slängt de flesta. Medaljen från Tjejmarathon (ultra) hänger dock fortfarande i hallen och får nog göra sällskap med den härifrån Tromsø.

Det hade regnat under större delen av eftermiddagen men precis när marathonlöparna startade, klockan 20.30, sprack det upp och blev soligt och vi hade blå himmel när vi hejade fram de första att passera halva distansen runt klockan 22. Svensken som ledde då vann till slut hela loppet. Lagom till min start, vid 22.30, tornade de mörka molnen upp sig och vi fick lite lätt duggregn under stora delar av sträckan. Jag blev aldrig riktigt regnblöt, annat än om fötterna då, utan det var faktiskt rätt så behagligt. Min sambo, som eventuellt smälter när det regnar, tyckte såklart annorlunda.

Mindre behagligt var det i mina vader. De protesterade hejvilt mest hela tiden och så har jag aldrig riktigt känt förut. Såhär dagen efter sitter det lite stelhet i vänstervaden, trots att jag rullade ut den på en tom Proseccoflaska igår natt. Att vi hade bubbel hemma var något jag tänkte på lite nu och då under loppet. Målgångar ska firas (oavsett tid) och efter halvmaror är det helt rätt att dricka bubbel i dagsljus i ett hotellrum med föräldrarna runt 2.30 på småtimmarna.

Loppet gick på vändbana genom stan och på bilväg längs med kusten, förbi flygplatsen och diverse tråkområden. Efter drygt halva vände man runt en kon och det var lite ”jahapp” över det hela. Sedan sprang man samma väg tillbaka igen. Marathonlöpare och halvmaralöpare blandades hejvilt och det var relativt enkelt att se vem som redan sprungit 21 km när vi alla blandades. Även om många maralöpare höll samma tempo som mig var det en mer strävsam löparstil, kan man säga. Jag var inte särskilt trött i mål även om jag faktiskt spurtade de sista 800 metrarna och upploppet aldrig verkade ta slut. Men känns upplopp någonsin lätta? Det var mest vaden som bråkade. Stappel, stappel.

Tromsø halvmara innebar nytt personsämsta för min del men det är faktiskt lite skit samma med det. Jag minns ändå inte mina tider. Jag samlar på upplevelser. Av det slaget bjöd inte Tromsø midnight sun marathon (det står så på medaljen, halvmaran går under det paraplynamnet) på särskilt många. Kanske kan man parkera en liten orkester någonstans månntro? Funktionärerna hejade på bra och de som var ute för att heja gjorde också ett fint jobb. Men, loppet var inte jättelattjo. Kanske hade jag tittat på bergen lite för mycket dagarna innan? Jag ser dock glad ut på varenda bild från loppet och ja, det är häftigt att springa i spritt språngandes dagsljus mitt på blanka natten och ja – naturen är verkligen magisk. I Tromsø går också en trailultra (25 och 50km om jag inte har fel) och det kan nog vara häftigt det med.

Tromsø 504 midnight sun marathon

Marathonlöparna springer över bron 2 gånger

Tromsø 505 midnight sun marathon

De i täten kom rejält utspridda

Tromsø 507 midnight sun marathon

Fokuserade inför start

Tromsø 508 midnight sun marathon

Glada löpare ftw!

Tromsø 511 midnight sun marathon

Starten för halvmaran

Tromsø 512 midnight sun marathon

Första svängarna gick i stadskvarteren

Tromsø 514 midnight sun marathon

Ser ni mig?

Tromsø 515 midnight sun marathon Tromsø 517 midnight sun marathon

Glad och pigg i den ljusa nattdimman

Tromsø 518 midnight sun marathon

Har man coach får man hjälp att ta av chippet

Tromsø 509 midnight sun marathon

Medalj

Tromsø 510 midnight sun marathon

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • […] drog jag till med en höjdare och tog min familj med mig och åkte till Tromsö och sprang en halvmara under midnattssolen. Såhär ser det ut där uppe i nordligaste Norge – så himla […]

  Sommarsolståndet 2015 - årets kortaste natt 2015-06-14 13:07:44 http://www.traningsgladje.se/2015/06/sommarsolstandet-2015/
  Svara
 • Trist med din vad och att loppet inte hade så mycket till upplevelse att bjuda på. Hoppas gubbvaden kryar på sig snabbt!

  Nellie 2013-06-24 19:26:22 http://Www.flyinghippo.se
  Svara
 • Men naturen, jag dör lite vad vackert!

  Uppochhoppa 2013-06-23 22:18:59 http://www.traningsevent.se
  Svara
 • Nu läste jag igen och Äsch, personbästa. Petsonsämsta. Who cares. Du är med i mitt team iaf, för att du är du.

  Annika - strongday.se 2013-06-23 20:23:22 http://strongday.se
  Svara
 • Annika: PB? Nä. Läs igen!

  Annika: tack, ja det är väldigt fint runtomkring!

  admin 2013-06-23 19:32:23
  Svara
 • Vad fina ni är tillsammans och vilka härliga omgivningar att springa i 🙂

  Annika 2013-06-23 19:20:04 http://www.lopendorfiner.blogspot.se
  Svara
 • Vändbana är såå tråkigt, men ofta brukar det ju vara publikvänligt (vilka som nu står och hejar mitt i natten?). Grattis till målgång – och klart det blev pb när du hade bästa orangea jackan på dig!

  Annika - strongday.se 2013-06-23 18:41:52 http://strongday.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger