Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mitt tidigare liv

För 13 år sedan tog jag studenten. Året var 2000 och jag hade kämpat med 2 års gymnasiestudier på engelska på International Baccalaureateprogrammet (och 1 års förberedande studier för att det skulle funka med det svenska gymnasiesystemet). Mina majors var svenska, historia och ekonomi – medan jag valde matte, biologi och engelska som minors. Att gå ”IB-programmet” som det kallas för är nog det bästa jag gjort – jag var väldigt förberedd på universitetsstudierna efteråt. Jag pluggade nationalekonomi utomlands och har en First Class Honours degree i Economics.

När jag tog min examen ville jag helst jobba som managementkonsult på Accenture eller något sådant men av det blev det inget. Istället jobbade jag som analytiker inom finansbranschen en sväng, dels för ett amerikanskt bolag Dublin (där jag boddei under 4 års tid när den ”keltiska tigern” mådde som bäst) men också en sväng i Toronto i Kanada. Jag åkte egentligen till Whistler i Kanada för att utbilda mig till skidlärare men vintern tar ju som bekant slut – så jag minns att jag satt uppe svintidigt i ett skibumkollektiv och hade telefonintervju med mina blivande chefer i Toronto. Det blev bara dryga halvåret i Toronto – sedan åkte jag tillbaka till vintern i Whistler igen och var tyvärr i stort sett pank hela vintern för det bara regnade och regnade och folk ville hellre gå på spa än ta skidlektioner.

Efter den säsongen, våren 2005, åkte jag och en kompis på roadtrip från Whistler till Seattle, sedan flög vi över till östkusten och roadtrippade vidare mellan Boston och ända ner till Miami. Det var galet och roligt! Jag hade fortfarande inga pengar och höll inte på att få med mitt bagage med mig hem för det vägde för mycket. Men efter lite gråt så gick det vägen och jag kom hem till Stockholm med alla väskor och skidor och allt. Jag hade arbetsvisum klart även till säsongen därpå men jag fastnade i livet här hemma och sedan sommaren 2005 har jag bott i Sverige. Lite i Stockholm och lite i Halmstad. Jag skulle inte tveka det minsta om jag fick möjlighet att bo utomlands igen! Eller på andra kul ställen i Sverige. Jag gillar att fatta stora beslut och att ta alla chanser som ges.

Idag firade vi Grabbens systersons student och firandet har varit påtagligt hemma hos oss sedan 6-tiden imorse då grannarna körde champagnefrukost på balkongen. Dessutom samlades alla Halmstads studenter i parken nedanför vårt hus så det har varit livat hela dagen. Det är verkligen studenternas lyckliga dagar!

sara 10

sara 14

sara 16

sara 17

Min fina sommarklänning: en ny favorit i garderoben som jag shoppade tokbilligt på mitt favorifyndarställe i USA: Macy’s.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • […] Sommaren fortsätter och jag vet inte hur jag gjort förr om åren när det varit varmt: jag äger typ inga shorts. Jag vet inte riktigt vilken den perfekta längden skulle vara, byxor som slutar halvvägs på vaden som egentligen är min favoritlängd kallar jag byxor. Om vädret fortsätter såhär får jag dra på mig en klänning, och det är i ärlighetens namn inte heller särskilt mycket Sara även om jag haft på mig det ibland. […]

  Shorts - Träningsglädje 2014-06-03 21:03:38 http://www.traningsgladje.se/2014/06/shorts/
  Svara
 • Vilken underbart härlig klänning <3

  Terese 2013-06-10 17:22:27
  Svara
 • Åh så kul med extra personligt inlägg! Tänk att du har hunnit så mycket och ändå funnits här så länge. Livet, liksom. Härligt!

  Tajtsen 2013-06-08 20:27:57 http://minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • Intressant läsning och snygg klänning!

  Sara 2013-06-08 20:09:45 http://traningenochlivet.wordpress.com
  Svara
 • EmmaS: jag pluggade på University College Dublin – kul att mycket är så likt. Hoppas han trivs med IB!

  Josefine: åh, vad roligt!! Jag skulle kunna tänka mig några år i England… 🙂

  Jessica: absolut, maila mig på sararonne at gmail.com!

  Elin: mitt bästa tips är att göra det! just do it, alltså! vad gäller jobb så är mitt bästa tips att söka via svenska företag som har verksamhet utomlands. eller att undersöka om man eventuellt har någon släkt utomlands som man kan börja nätverka med. fråga gärna om du vill ha specifika tips!

  Tack alla för fina, fina ord!!

  admin 2013-06-08 19:21:15
  Svara
 • Härlig läsning och wow va snygg du är i klänningen!!!:-)

  Lina 2013-06-08 19:09:50 http://linasgodablogg.blogspot.se
  Svara
 • Det är alltid så spännande att få veta lite om alla som bloggar. Så otroligt fin du var i klänningen!

  Anna Margareta 2013-06-08 18:45:59 http://www.annamargareta.com
  Svara
 • Kul att läsa om ditt tidigare liv! Jag är väldigt intresserad av att jobba/ plugga utomlands och jag undrar om du har några tips? 🙂

  Elin 2013-06-08 18:42:09
  Svara
 • åh vad fin du är! vilken underbar klänning.

  Jonna 2013-06-08 14:31:30 http://www.fartfylld.blogspot.com
  Svara
 • Hej 🙂 Snygg klänning! Jag går i åttan och är sugen på att gå IB och har varit det ett tag… Lust att ge lite tips och info via mejl?
  Kram

  Jessica 2013-06-08 13:49:57
  Svara
 • Toksnygg klänning!

  Jag håller med att det är en bra upplevelse att bo utomlands, jag är inne på mitt fjärde år i England (Bristol/London). Om inte annat så får man ju en helt ny uppskattning för vissa saker i Sverige som man aldrig trodde man skulle sakna!

  Josefine 2013-06-08 09:18:04 http://emmajosefineruns.blogspot.co.uk
  Svara
 • Roligt att minnas tillbaka ibland och kul att du delade med dig lite av ditt tidigare liv:)

  Och vilken underbar klänning!

  Nina 2013-06-08 08:57:55 http://korninakor.blogspot.se/
  Svara
 • Jättefin klänning. Jag har också med mig tre hem från USA, där jag just hämtat sonen som pluggat sitt första år på IB-programmet/varit utbytesstudent. En annan sak som är bra med IB är ju att man kan byta sitt första förberedande år mot ett år som utbytesstudent!

  Till hösten ska han börja IB på riktigt, med liknande majors som dina. Och sedan vill han också plugga nationalekonomi. Det är förstås för tidigt att ens tänka på, men jag är ändå nyfiken. Var läste du nationalekonomi?

  EmmaS 2013-06-08 08:55:29
  Svara
 • Vad roligt att få läsa om ditt ”tidigare liv” Sara! Vi har dessutom gått samma gymnasieprogram :-).

  Jenny Sunding 2013-06-08 08:41:53 http://jennysunding.se
  Svara
 • Får väl göra så här :)) istället för mitt hjärta som inte syns efter syns snart 😉

  Anna 2013-06-08 08:26:30
  Svara
 • Alltid lika fin och alltid lika spännande och härlig läsning!
  Ses snart

  Anna 2013-06-08 08:24:43
  Svara
 • Underbar klänning och vilket liv du haft hittills! Håller med om Macys, där kan man verkligen fynda!

  Malin 2013-06-08 07:12:01 http://bluemalin.blogspot.se
  Svara
 • Klänningen är helt fantastisk och det var spännande att få ta del utav ditt privata liv genom detta inlägg. Ha en fin helg!

  Suz 2013-06-08 06:24:58 http://www.icanrestwhenimdead.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg