För 13 år sedan tog jag studenten. Året var 2000 och jag hade kämpat med 2 års gymnasiestudier på engelska på International Baccalaureateprogrammet (och 1 års förberedande studier för att det skulle funka med det svenska gymnasiesystemet). Mina majors var svenska, historia och ekonomi – medan jag valde matte, biologi och engelska som minors. Att gå ”IB-programmet” som det kallas för är nog det bästa jag gjort – jag var väldigt förberedd på universitetsstudierna efteråt. Jag pluggade nationalekonomi utomlands och har en First Class Honours degree i Economics.

När jag tog min examen ville jag helst jobba som managementkonsult på Accenture eller något sådant men av det blev det inget. Istället jobbade jag som analytiker inom finansbranschen en sväng, dels för ett amerikanskt bolag Dublin (där jag boddei under 4 års tid när den ”keltiska tigern” mådde som bäst) men också en sväng i Toronto i Kanada. Jag åkte egentligen till Whistler i Kanada för att utbilda mig till skidlärare men vintern tar ju som bekant slut – så jag minns att jag satt uppe svintidigt i ett skibumkollektiv och hade telefonintervju med mina blivande chefer i Toronto. Det blev bara dryga halvåret i Toronto – sedan åkte jag tillbaka till vintern i Whistler igen och var tyvärr i stort sett pank hela vintern för det bara regnade och regnade och folk ville hellre gå på spa än ta skidlektioner.

Efter den säsongen, våren 2005, åkte jag och en kompis på roadtrip från Whistler till Seattle, sedan flög vi över till östkusten och roadtrippade vidare mellan Boston och ända ner till Miami. Det var galet och roligt! Jag hade fortfarande inga pengar och höll inte på att få med mitt bagage med mig hem för det vägde för mycket. Men efter lite gråt så gick det vägen och jag kom hem till Stockholm med alla väskor och skidor och allt. Jag hade arbetsvisum klart även till säsongen därpå men jag fastnade i livet här hemma och sedan sommaren 2005 har jag bott i Sverige. Lite i Stockholm och lite i Halmstad. Jag skulle inte tveka det minsta om jag fick möjlighet att bo utomlands igen! Eller på andra kul ställen i Sverige. Jag gillar att fatta stora beslut och att ta alla chanser som ges.

Idag firade vi Grabbens systersons student och firandet har varit påtagligt hemma hos oss sedan 6-tiden imorse då grannarna körde champagnefrukost på balkongen. Dessutom samlades alla Halmstads studenter i parken nedanför vårt hus så det har varit livat hela dagen. Det är verkligen studenternas lyckliga dagar!

sara 10

sara 14

sara 16

sara 17

Min fina sommarklänning: en ny favorit i garderoben som jag shoppade tokbilligt på mitt favorifyndarställe i USA: Macy’s.

0