Efter en lång dag har jag kommit till Högbo Brukshotell. Ett favoritställe. När jag valde väg att cykla så var kravet att jag skulle förbi här. Dryga 13 mil, ja kanske även nästan 14, hann jag cykla innan jag använde de sista kraftansträngningarna för att ta mig an sista backen och sedan rulla ner mot hotellet. Känslan just då? En översköljande sådan av ”äntligen”!

Jag valde att inte starta i Stockholm utan i Uppsala. Jag hade inte tid med meckiga vägar utan gick rätt på landsvägen. Flera mil rakt fram förbi Björklinge med första etappmål Månkarbo. Lunch på gatukök och sedan upp på cykeln igen med sikte på nästa stopp: Söderfors. Ett fint litet samhälle med såväl engelsk park som grekiskt tempel! 70 avverkade kilometrar. Cyklingen hit hade gått fint och det kändes som jag nyss bara börjat. Solen strålade och det skulle senare visa sig att jag jobbat på bra vad gäller cykelbrännan.

Runt 80-90 kilometer började det kännas segt. En tråkig väg med tråkig utsikt bjöd på dagens första dipp. Jag kände ändå tillförsikt. Skyltar som visade 2 mil till Gävle gjorde cykellivet lite lättare. Nu skulle jag förvisso inte till Gävle men jag visste att bara jag kom till Valbo så var jag i princip framme. Rätt många kilometrar efter den där Gävleskylten såg jag en annan med Valbo 17 kilometer. Lite för många tyckte jag, men jag fick i alla fall byta väg till en mindre och lite roligare.

I Valbo var det snurrigt och jag cyklade fel. Jag kände mig inte så väldans tacksam över att få lägga till nästan en mil på pluskontot men nu såhär i efterhand så kan det inte annat än vara en bra grej. Nu vet jag ungefär hur det känns att cykla 14 mil som också är den längsta distansen den här resan och vad jag ska cykla sista dagen.

När jag vid 17-tiden rullade in till Högbo Brukshotell kände jag mig väldigt nöjd med den här dagen. En dusch senare lade jag mig på sängen för att vila i 2 minuter och det var himla skönt. En middag med tillhörande dessertbuffé på det och sömnigheten är enorm. Jag kommer sova gott i natt!

högbo dessertbuffe

Dessertbuffé. Tokigt bra!

cykling morfar

Morfar. Också tokigt bra!

0