Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hur reser du?

Jag är hemma och packar. Lägger ut kläder prydligt på sängen. Klurar på hur jag bäst ska kombinera mina outfits. Hur många skor jag ska ta med. Funderar på hur många dagar jag är där – och hur många ombyten jag behöver ha med. För hur många träningspass får man in på en vecka? Det är inte att packa mina vanliga kläder som tar sådan tid eller som är klurigt. Det är träningskläderna. Det som är roligt att packa! Och jag fnissar lite åt mig själv när jag tänker på vår införresaprocess. Ungefär såhär går den till:

– Jag är sugen på att resa.

– NYC är ju kul. Eller Thailand!

– Ja vi kan springa i Central Park eller i soluppgången på stranden!

– Vi åker till NYC den här gången!

– Var ska vi bo? Inte i SoHo, det är så tråkigt att springa där. Jag vill bo nära Central Park!

– Vad ska vi göra? Shoppa på Nike Town. Och så vill jag ha en tröja med New York Running Club!

Och sådär håller vi på. Jag fascineras över resebeteenden och eftersom vi alla är olika är det inte helt enkelt att resa tillsammans alla gånger. Vissa vill ”göra” en stad eller ett resmål. Men jag vill uppleva det. I löparskor. På en parkbänk eller ett café. Genom mat. Genom livet.

Hur reser du? Hur planerar du inför en weekend i en storstad? Väljer du ut restauranger, museum och andra besöksmål på förhand? Eller flanerar du runt utan karta och kompass? Hur skulle du beskriva ditt resebeteende?

nike rosa löparjacka

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Gillar att vara påläst och är rädd att annars missa något, men samtidigt lite för mkt i livet runtomkring innan resan för att HINNA med att planera sådär värst mycket. Packa är det värsta jag vet, vill packa för ”allt” vilket leder till extremt stora packningar där jag bara använder en tredjedel 😉

  Malin 2013-04-13 21:28:12 http://www.malinstang.se
  Svara
 • Har du hittat info om när och var Running club utgår ifrån? Tänkte hänga med på en runda när jag kommer till stan om en dryg vecka. Hur länge är ni kvar?

  Maria 2013-04-12 16:28:59
  Svara
 • (och ja, vi gör likadant fastän vi har små barn)

  Life of Lisa 2013-04-10 21:46:33 http://stellabystardust.wordpress.com
  Svara
 • Resa ofta och mycket. Med löparskor, men framför allt fotriktiga så att jag (vi) kan gå så många mil vi vill. Upptäcka, känna. Och kunna stanna när vi vill, var vi vill. För en fika, god mat eller möten. Åh det finns så mycket!

  Och ja vi pratar lika som ni vad gäller var vi ska åka. Resmålen haglar omkring och ibland känns det som att vi snurrar en jordglob, blundar och pekar. Jag älskar det.

  Fast jag gillar att vara påläst. Inget irriterar mig mer än att komma hem och förstå att jag missat en hel massa.

  Life of Lisa 2013-04-10 21:46:04 http://stellabystardust.wordpress.com
  Svara
 • Jag älskar att gå vilse så om jag befinner mig i en storstad så tar jag gärna min väska på axeln och går åt höger, vänster och rakt fram. På så sätt hittar jag alltid något nytt och spännande! På min senaste resa till Indien var det planerat 3 veckor utav 6 eftersom att vi rese i en grupp på 14 personer. Men dom resterande dagarna tog man nästan som dom kom, man hade i alla fall en grej i varje stad som man ville se. Jag tar gärna med mig en guidebok, som jag börjar läsa på flyget till resmålet eller på ett fik i resmålet. Älskar att resa. På fredag bär det av till England.. det enda som är inbokat är ett restaurangbesök för våran 5 års dag. =) Kram

  Sabine 2013-04-10 19:40:53 http://www.valbefinnaren.blogg.se
  Svara
 • Guuud det kändes så länge sen jag reste sååå…livet som barnfamilj ändrar på dessa tankegångar lite grann…nu är det mycket kring vad som passar barnen först och främst. Det fina med yoga och springa är ju att det kan man ju göra var som helst när som helst…

  Annars gillar jag att ÄTA. Lite avvis på mannen som ska till London med äldsta sonen för första gången…skulle så gärna vilja äta fish’n’ships med grabben och se hur han upplever det. Ok inte nyttigt men en kulturupplevelse.

  Men annars kör vi nog mest impuls när vi väl är på plats. Har lite koll på vissa sevärdigheter och vissa restauranger men annars tar vi nog det som det kommer. Har dock lärt mig att ha bättre koll på restauranger för såväl lunch som middag för att inte få socker-dipp och äta värsta onyttiga bara p.g.a. kris. Men för mig är det viktigt att uppleva så mycket av det vardagliga så jag gillar inte att åka till ställen där man blir fast på en ö eller på en båt eller dylikt (vi gjorde det en gång…blev fast på en ö som var ett himmelrike men jag saknade befolkningen och det vardagliga). Kram!

  Yogamala-Anna 2013-04-10 12:36:56 http://www.yogamala.se
  Svara
 • Jag läser på och blir en liten miniexpert på utflyktsmål, sevärdheter, restauranger o.s.v. Jag vill inte missa något, samtidigt som det är alltid är hänget i parken eller medpassagerarna på tåget som gör resan. Jag reser gärna på egen hand, man är mer öppen för andra då och träffar mer folk så. Men sen vi fick barn har alla varit med på våra resor, och det har också sin charm, att resa runt med barn. Det öppnar många dörrar det också 🙂

  Erica 2013-04-10 08:17:03 http://www.stuganpafjallet.wordpress.com
  Svara
 • Typiskt svårt! Jag drömmer mest, och sen, efter jag bokat försöker jag restaurangpejla lite, mest på hotellsajter, på vilka jag också letar var det verkar bra att bo. Det är ofta snabba beslut och lite ”det här blir nog bra” när väl beslutet att faktiskt resa är taget. Det är oftast där det stannar hos oss.

  Du- miss träningsglädje har en nominering och en ”skicka vidare” att hämta på uppochhoppa.se – Tack för att du är en aldrig sinande källa till inspiration, du gör skillnad på internet för mig!

  Uppochhoppa 2013-04-10 07:54:43 http://Www.uppochhoppa.se
  Svara
 • ÅÅÅ, jag planerar. Vill veta var den bästa träningen, den godaste maten, den bästa shoppingen och de mysigaste fiken finns. Har jag bara några dagar på mig vill jag inte riskera att inte äta gott. Sen blir det aldrig som planerat. När vi åkte till NYC i höstas var halva manhattan utan ström, vissa av restaurangerna och frukosthaken igenbommade pga vattenskador. Då får man improvisera lite. Och det är ju kul det med 🙂

  Anna (orka mera) 2013-04-09 22:08:24 http://blogg.piggelina.se
  Svara
 • Åh, blir nästan gråtfärdig då jag läser detta. Önskar så in i… att jag kunde resa till ställen där jag och mannen kunde springa ihop, men vi är så olika haha. Jag vill bo så jag kan springa och shoppa träningskläder. Han vill helst plaska i poolen. Men jag vinner för det mesta 😉 (Kanske för att jag inte går att leva med om jag inte får träna)

  Katarina 2013-04-09 21:26:05 http://brakatarina.se
  Svara
 • Hoppas jag har råd att resa om några år efter utbildning. Tills dess ”fantasireser” jag genom att följa dina och andras äventyr. Tack för alla fina och inspirerande bilder! Att resa med utgångspunkt från vilka naturupplevelser platsen ger tycker jag är prio ett!

  Lina 2013-04-09 21:21:21
  Svara
 • Jag älskar planering 🙂 Vår NYC-resa går av stapeln om 2v och jag har planerat i 11mån!! Allt från restidningar, faktaböcker till internet och bloggar. Tog dock fasta på det som du nämnde i bloggen för ett tag sedan, ta till mig tips från bloggar som jag känner ligger nära mig vad det gäller intresse. Blev såå glad när jag såg att ni ska NY bara veckan innan oss, hoppas på många goda tips 🙂 Kul även att du kommer besöka Playitas, dit planerar vi att åka nästa höst. Känns som en enda stor lekplats för både vuxna och barn, I like 🙂

  Cindy 2013-04-09 20:48:13
  Svara
 • Jag gillar att nörda ner mig innan jag reser. Typ lusläga bloggar, hemsidor och lonelyplanet-guider innan jag åker. Jag och syrran åker till LA i sommar och ska ses i helgen för att planera. Vi gillar att planera båda två, men vet att när man väl är på plats så blir det lite som det blir. Och det är ok. Allt behöver inte vara perfekt, ibland är det själva planeringen som är halva nöjet.

  Susanna 2013-04-09 20:42:30 http://halsomixen.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger