Jag är hemma och packar. Lägger ut kläder prydligt på sängen. Klurar på hur jag bäst ska kombinera mina outfits. Hur många skor jag ska ta med. Funderar på hur många dagar jag är där – och hur många ombyten jag behöver ha med. För hur många träningspass får man in på en vecka? Det är inte att packa mina vanliga kläder som tar sådan tid eller som är klurigt. Det är träningskläderna. Det som är roligt att packa! Och jag fnissar lite åt mig själv när jag tänker på vår införresaprocess. Ungefär såhär går den till:

– Jag är sugen på att resa.

– NYC är ju kul. Eller Thailand!

– Ja vi kan springa i Central Park eller i soluppgången på stranden!

– Vi åker till NYC den här gången!

– Var ska vi bo? Inte i SoHo, det är så tråkigt att springa där. Jag vill bo nära Central Park!

– Vad ska vi göra? Shoppa på Nike Town. Och så vill jag ha en tröja med New York Running Club!

Och sådär håller vi på. Jag fascineras över resebeteenden och eftersom vi alla är olika är det inte helt enkelt att resa tillsammans alla gånger. Vissa vill “göra” en stad eller ett resmål. Men jag vill uppleva det. I löparskor. På en parkbänk eller ett café. Genom mat. Genom livet.

Hur reser du? Hur planerar du inför en weekend i en storstad? Väljer du ut restauranger, museum och andra besöksmål på förhand? Eller flanerar du runt utan karta och kompass? Hur skulle du beskriva ditt resebeteende?

nike rosa löparjacka

 

0