Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Landsvägscykling

Det här var inget aprilskämt. Jag ska cykla till Åre! Däremot har jag inte möjlighet att göra ett gemensamt och större projekt av det den här gången. Det är roddigt nog att få ihop det som det är med någon som har tid att köra följebil några dagar (hej morfar) och ställen att bo på i samhällen som typ Kårböle. Och om jag ska rodda projekt med fler delaktiga så vill jag känna mig mer säker på själva huvudaktiviteten: cykling i det här fallet. Just nu kommer jag få göra träningen inför projektcyklingen på själva projektcyklingen, om ni förstår vad jag menar.

Förberedelserna är i full gång. Framförallt mentalt! I hallen står dessutom cykelstället färdigt och klart för att monteras på bilen och i garderoben ligger cykelkläderna. Craft har försett mig med ett bar cykelbyxor i BIB-modell och jag har bara gått runt i dem här hemma men redan nu fattar jag grejen med dem. När man cyklar är det fördel med hängselbrallor! Dessutom är det extra skönt i midjan utan något som klämmer åt när man cyklar. På med en Craft Tour Jersey och matchande Featherlightjacka och I’m good to go. Eller, vänta – skor, glajjor och hjälm också! Jag har ett par sprillans nya vita (vad annars!) cykelskor här hemma utan klossar på. De är anpassade för SL men jag kör just nu med SPD på min cykel. SL lär vara bättre så när jag träffar KarinTri (som cyklar 20 dagar på Mallis just nu och snittar typ nästan 15 mil per dag) så får vi se till att fixa det där.

Jag vet inte riktigt var som är bästa sidan för cykelkläder. Sportamore har inget av det jag nämnde ovan däremot har man ett par andra favoritcykelbyxor till 20% rabatt just nu. Andmotion har också lite cykelrelaterat men jag antar att det kommer in fler grejer allteftersom säsongen närmar sig – så även på Intersports webbutik.

Craft cykel kläder

Cykelbyxor // Craft Performance BIB shorts. Cykeljacka // Craft Bike Featherlight jacket . Cykeltröja // Craft Bike Tour Jersey.

Cykelhållare MINI Cooper

Cykelhållare till MINI Cooper Cab – specialbeställd.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • Jag tycker att fördelen med spd-sl är att man får en större yta under foten som har kontakt med och sitter fast i pedalen, ger både kraftfullare och skönare tryck enligt mig 🙂
  Sen tycker jag att http://www.rapha.cc/ har de bästa, snyggaste och skönaste cykelkläderna på marknaden. Dock priser därefter, men att de flesta av deras tröjor är gjorda helt eller delvis i merinoull gör att de slår det mesta, tycker jag 🙂 Även bra storlekstabell och mycket generös returpolicy!
  Lycka till på turen, det kommer säkert bli en häftig upplevelse! 🙂

  Sanna 2013-04-05 09:32:28
  Svara
 • Jag tycker att fördelen med spd-sl är att man får en större yta under foten som har kontakt med och sitter fast i pedalen, ger både kraftfullare och skönare tryck enligt mig 🙂
  Sen tycker jag att http://www.rapha.cc/ har de bästa, snyggaste och skönaste cykelkläderna på marknaden. Dock priser därefter, men att de flesta av deras tröjor är gjorda helt eller delvis i merinoull gör att de slår det mesta, tycker jag 🙂 Även bra storlekstabell och mycket generös returpolicy!
  Lycka till på turen, det kommer säkert bli en häftig upplevelse! 🙂

  Sanna 2013-04-05 09:32:28
  Svara
 • Hej du!
  Vilket spännande äventyr. Jag kanske kan vinka till er om ni passerar Östersund?
  Fast just de ni cyklar ju över Hallen. Kul att du gillar Jämtland. Jag äre själv inflyttad jämtlänning men en väldigt STOLT sådan. Älskar naturen här!
  Himla snygg cykeloutfit!
  Kör hårt!
  /Alex i Östersund
  Ps. Följer din blogg, kommenterar dock sällan MEN jag älskar ditt sätt att skriv, dina bilder och tycker du verkar va en go tjej ds.

  Alex 2013-04-05 08:18:58 http://www.alexochcarin.wordpress.com
  Svara
 • Hej du!
  Vilket spännande äventyr. Jag kanske kan vinka till er om ni passerar Östersund?
  Fast just de ni cyklar ju över Hallen. Kul att du gillar Jämtland. Jag äre själv inflyttad jämtlänning men en väldigt STOLT sådan. Älskar naturen här!
  Himla snygg cykeloutfit!
  Kör hårt!
  /Alex i Östersund
  Ps. Följer din blogg, kommenterar dock sällan MEN jag älskar ditt sätt att skriv, dina bilder och tycker du verkar va en go tjej ds.

  Alex 2013-04-05 08:18:58 http://www.alexochcarin.wordpress.com
  Svara
 • Annie: yes do! 🙂

  My Next: bra tips 🙂

  Cathrine: ja hört bra om dem!

  Annika: haha kul tröjor ju!

  admin 2013-04-04 23:15:04
  Svara
 • Annie: yes do! 🙂

  My Next: bra tips 🙂

  Cathrine: ja hört bra om dem!

  Annika: haha kul tröjor ju!

  admin 2013-04-04 23:15:04
  Svara
 • Jag har haft den här i min varukorg 2 gånger nu senaste veckorna, tycken den är väldigt fin!
  http://www.wiggle.co.uk/foska-ladies-a-z-road-cycling-jersey/

  Annika - strongday.se 2013-04-04 22:42:43 http://strongday.se
  Svara
 • Jag har haft den här i min varukorg 2 gånger nu senaste veckorna, tycken den är väldigt fin!
  http://www.wiggle.co.uk/foska-ladies-a-z-road-cycling-jersey/

  Annika - strongday.se 2013-04-04 22:42:43 http://strongday.se
  Svara
 • Jag rekommenderar http://www.wiggle.co.uk starkt! Köpte cykelbyxor där, och trots att jag har lite knepig kurvig figur så passade de perfekt. Dvs, om man mäter sig ordentligt och följer deras tabell så borde man hitta rätt!

  Cathrine 2013-04-04 21:13:17
  Svara
 • Jag rekommenderar http://www.wiggle.co.uk starkt! Köpte cykelbyxor där, och trots att jag har lite knepig kurvig figur så passade de perfekt. Dvs, om man mäter sig ordentligt och följer deras tabell så borde man hitta rätt!

  Cathrine 2013-04-04 21:13:17
  Svara
 • Sara: Ja kör SL-klossar sedan dag ett men har även ett par SPD som jag kört med när det varit väldigt isigt ute.

  När jag började cykla visste jag inte att det fanns något annat att välja på än SL då säljaren sa ”Och så här ser dina skor ut, de passar till pedalerna”. SL blev norm från början på det sättet.

  Många säger att SL-klossar tar längre tid att klicka ur, håller inte alls med.

  Det är bara en vanesak och sedan kan du själv justera (eller be säljaren i butiken) skruvarna så du blixtsnabbt kan klicka ur. Behöver inte ha dem så hårt i utan bara löst.

  Fördelen med SPD är väl framförallt att du kan gå hyfsat normalt på t ex ett cafe eller upp i ett trapphus till en lägenhet då klossen är mindre och mer som en ”normal” sko.

  Tror det handlar framförallt om att våga testa och prova olika saker, så märker man snart vad som passar en själv bäst.

  Undvika lyssna för mycket på andra, hade jag gjort det skulle jag nog aldrig ha börjat med t ex landsvägscykling… Kan bli för mycket tyckande ibland, tycker jag 🙂

  My Next Workout 2013-04-04 20:59:11 http://www.mynextworkout.se
  Svara
 • Sara: Ja kör SL-klossar sedan dag ett men har även ett par SPD som jag kört med när det varit väldigt isigt ute.

  När jag började cykla visste jag inte att det fanns något annat att välja på än SL då säljaren sa ”Och så här ser dina skor ut, de passar till pedalerna”. SL blev norm från början på det sättet.

  Många säger att SL-klossar tar längre tid att klicka ur, håller inte alls med.

  Det är bara en vanesak och sedan kan du själv justera (eller be säljaren i butiken) skruvarna så du blixtsnabbt kan klicka ur. Behöver inte ha dem så hårt i utan bara löst.

  Fördelen med SPD är väl framförallt att du kan gå hyfsat normalt på t ex ett cafe eller upp i ett trapphus till en lägenhet då klossen är mindre och mer som en ”normal” sko.

  Tror det handlar framförallt om att våga testa och prova olika saker, så märker man snart vad som passar en själv bäst.

  Undvika lyssna för mycket på andra, hade jag gjort det skulle jag nog aldrig ha börjat med t ex landsvägscykling… Kan bli för mycket tyckande ibland, tycker jag 🙂

  My Next Workout 2013-04-04 20:59:11 http://www.mynextworkout.se
  Svara
 • ja du vet ju vilket märke jag skulle cykla 64 mil i..ska se vad jag kan göra där så du kan prova 🙂
  UNDERBART!!!!

  Madde: SPD släpper iaf mkt lättare än SPDSL som man ”ska ha” på landsväg…det är det jag vet!

  Svara
 • ja du vet ju vilket märke jag skulle cykla 64 mil i..ska se vad jag kan göra där så du kan prova 🙂
  UNDERBART!!!!

  Madde: SPD släpper iaf mkt lättare än SPDSL som man ”ska ha” på landsväg…det är det jag vet!

  Svara
 • Helena: 34 mil är en bit det med – beror ju på hur lång tid man tar på sig. jag har inte tänkt att ha så bråttom! 🙂

  Fitnesscoachen:
  återkommer med specifikt svar, här finns lite info sålänge: http://happymtb.org/forum/read.php/1/1071038/1072644

  admin 2013-04-04 14:11:04
  Svara
 • Helena: 34 mil är en bit det med – beror ju på hur lång tid man tar på sig. jag har inte tänkt att ha så bråttom! 🙂

  Fitnesscoachen:
  återkommer med specifikt svar, här finns lite info sålänge: http://happymtb.org/forum/read.php/1/1071038/1072644

  admin 2013-04-04 14:11:04
  Svara
 • Jag har noll koll, vad är SL och vad skiljer det från SPD som man (jag) brukar använda?

  fitnesscoachen 2013-04-04 14:04:09 http://fitnesscoachen.com
  Svara
 • Jag har noll koll, vad är SL och vad skiljer det från SPD som man (jag) brukar använda?

  fitnesscoachen 2013-04-04 14:04:09 http://fitnesscoachen.com
  Svara
 • Vilken spännande cykeltur du ska göra! Blir roligt att följa 🙂 Jag har funderingar på att cykla ned till svärföräldrarna i Rättvik i sommar någongång, det är ju bara 34 mil härifrån, en barnlek jämfört med din tur 🙂 dock lär ju pannbenet få jobba genom Finmarken.

  Bibs är det bästa, även inomhus i spinningsalen. De där craftbibsen köpte jag för ett tag sedan och de har den bästa paddingen jag haft någonsin! Ska bli spännande och se om de känns lika svala utomhus som de ser ut.

  Helena Enqvist 2013-04-04 13:24:27 http://livetigymmet.blogspot.com
  Svara
 • Vilken spännande cykeltur du ska göra! Blir roligt att följa 🙂 Jag har funderingar på att cykla ned till svärföräldrarna i Rättvik i sommar någongång, det är ju bara 34 mil härifrån, en barnlek jämfört med din tur 🙂 dock lär ju pannbenet få jobba genom Finmarken.

  Bibs är det bästa, även inomhus i spinningsalen. De där craftbibsen köpte jag för ett tag sedan och de har den bästa paddingen jag haft någonsin! Ska bli spännande och se om de känns lika svala utomhus som de ser ut.

  Helena Enqvist 2013-04-04 13:24:27 http://livetigymmet.blogspot.com
  Svara
 • My Next:
  det sista håller jag absolut med om!!!!!!! kör du SL-klossar?

  admin 2013-04-04 13:03:50
  Svara
 • My Next:
  det sista håller jag absolut med om!!!!!!! kör du SL-klossar?

  admin 2013-04-04 13:03:50
  Svara
 • Det blir lätt väldigt mkt att testa och ha koll på.

  Frågan om underkläder finns det också bara ett svar på…
  😉

  My Next Workout 2013-04-04 12:54:30 http://Www.mynextworkout.se
  Svara
 • Det blir lätt väldigt mkt att testa och ha koll på.

  Frågan om underkläder finns det också bara ett svar på…
  😉

  My Next Workout 2013-04-04 12:54:30 http://Www.mynextworkout.se
  Svara
 • Roding:
  jag har beställt från både wiggle och chainreaction – mina skor köpte jag där bland annat. MEN – cykelkläder är svårt alltså, ofta är det så sjukt tight! jag går upp en storlek på alla cykeltröjor jag använder till exempel. men – vet man vilket märke man är ute efter så är det perfekt! ska spana in de andra två! 🙂

  admin 2013-04-04 12:45:05
  Svara
 • Roding:
  jag har beställt från både wiggle och chainreaction – mina skor köpte jag där bland annat. MEN – cykelkläder är svårt alltså, ofta är det så sjukt tight! jag går upp en storlek på alla cykeltröjor jag använder till exempel. men – vet man vilket märke man är ute efter så är det perfekt! ska spana in de andra två! 🙂

  admin 2013-04-04 12:45:05
  Svara
 • Finns massor av sidor för cykelkläder. Man får definitivt mest om man köper från UK eller Tyskland. Några sidor som man kan gå in och kolla på är:

  www.wiggle.co.uk
  www.chainreactioncycles.com
  www.bike-discount.de
  www.rose-bikes.de

  Lovar att det tar en bra stund att ta sig igenom alla dom sidorna! 🙂

  Roding 2013-04-04 12:42:12
  Svara
 • Finns massor av sidor för cykelkläder. Man får definitivt mest om man köper från UK eller Tyskland. Några sidor som man kan gå in och kolla på är:

  www.wiggle.co.uk
  www.chainreactioncycles.com
  www.bike-discount.de
  www.rose-bikes.de

  Lovar att det tar en bra stund att ta sig igenom alla dom sidorna! 🙂

  Roding 2013-04-04 12:42:12
  Svara
 • My Next Workout: tänk att jag inte fattat det förrän nu!

  admin 2013-04-04 12:38:46
  Svara
 • My Next Workout: tänk att jag inte fattat det förrän nu!

  admin 2013-04-04 12:38:46
  Svara
 • Håller med, cyklar heller inte utan hängsel.

  Både Craft och Pearl izumi har bra tjejmodeller.

  My Next Workout 2013-04-04 12:28:29 http://www.mynextworkout.se
  Svara
 • Håller med, cyklar heller inte utan hängsel.

  Både Craft och Pearl izumi har bra tjejmodeller.

  My Next Workout 2013-04-04 12:28:29 http://www.mynextworkout.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk