Imorse startade drygt 1000 längdåkare i Vålådalen för att ta sig lite mer än 7 mil till Åre och målgång på Åresjön nedanför Holiday Club. Spåren gick precis utanför ytterdörren och vi spatserade ner för att heja på vinnare och tappra kämpar. Eller, de som kämpade i täten i alla fall. Fältet var rätt utspritt och topp 50 gick i mål med rätt stor diff. Efter dryga halvtimman började vi frysa om fötterna! Det verkar vara ett mysigt lopp och målgången på sjön har potential att bli en riktig folkfest. Jag saknade några eldar och lite korvgrillning!

Vi tog en shoppingtur på byn och jag fick ett infall och bestämde mig för att testa nya skidor. Valet föll på Stöckli Stormrider som är lite mer åt all mountainhållet jämfört med de pistskidor som jag nöter mest på nu. Jag har ratat all mountain eftersom det känns som en ständig kompromiss men jäklarns vad bra de var. Kärlek från (nästan) första svängen. Med 40% rea så var köpet givet.

Åre längdspår Åresjön

Åre målområdet

Åre snabbafotter

Åre Årefjällsloppet 1

Åre Årefjällsloppet 4

Åre Årefjällsloppet 8

Åre Årefjällsloppet 9

Åre Årefjällsloppet 12

Åre Årefjällsloppet 15

Åre Årefjällsloppet Auckland

 

0