Utfall åt sidan var en av de övningar jag gjorde idag tillsammans med PT-Pernilla. Jag hatar den. Jag måste ha stelopererat mina höfter i ett tidigare liv. Ärligt talat. PT-Pernilla har såklart upptäckt det så jag misstänker att det kommer bli mer höftrörlighetsträning framöver. Det är ju ypperligt bra på det stora hela, bara väldigt jobbigt när man är mitt i det. Perfekt PT-träning.

Förutom utfall åt sidan, som vi också gjorde tillsammans med axelpressar på olika sätt, så gjorde vi andra bra övningar jag vill tipsa om:

Tänk dig att du står med fötterna och händerna i marken. Vandra fram med händerna så långt du kan, så du står med dem länge fram än du gör när du står i plankan. Vandra med korta, korta steg och med raka ben in med fötterna så att du står i startposition igen. Upprepa valfritt antal gånger.

Variant 2: Gör som ovan, men när du är parallell med golvet så gör du en armhävning. Vandra sedan in med korta steg och raka ben. Upprepa valfritt antal gånger.

Variant 3: Gör som ovan, men när du är parallell med golvet så tar du ett långt kliv fram med höger ben för fin höftrörlighetsträning, håll några sekunder och kliv tillbaka. Gör samma sak med vänster. Vandra sedan in med korta steg och raka ben. Upprepa fritt antal gånger.

Halleluja!

Bättre rörlighet = bättre löpare. Österlen i augusti, 2012.

 

0