Oh. My. God. Jag har precis återvänt från chokladbollshimlen. Tänk att det kan vara såhär gott utan socker och smör! Havregryn hade jag inte heller i, även om det är en rätt bra ingrediens om du frågar mig.

Jag får i stort sett all min paleoinspiration från amerikanska bloggar, och jag funderade ett slag på vad chokladbollar heter på engelska. Finns det ens? Det känns som om det mest logiska och internationella namnet på detta är no bake paleo brownie bites. Chokladbollar är helt klart enklare.

Chokladsmaken är precis som chokladbollar. Till och med Grabben, en stor skeptiker till mina allehanda experiment, sa att de var goda (han ogillar verkligen dadlar). Då vet man att man har lyckats!

Ok, så vad innehåller dessa no bake paleo brownie bi… eh, chokladbollar då? Jo, detta:

0.5 dl hasselnötssmör

1.5 dl hasselnötsmjöl (går förmodligen att använda havregryn istället)

0.5 dl kakao (helst raw eftersom det är allra nyttigast med en massa antioxidanter)

5 dadlar

1 tsk kanel

1 tsk vaniljpulver

Måtten är ungefärliga. Jag höftar rätt rejält när jag bakar grejer. Mixa ingredienserna (mixerstav är nog enklast). Gillar man kaffe i sina chokladbollar kan man nog ha i det med. Detta är ett klockrent recept när man har chokladbollbrowniecravings!

 

0

I samarbete med Svenska Spel