Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Siljan Runt 2012

Vi har varit i mål i ett gäng timmar och mina minnen har redan hunnit blekna lite. Jag minns att jag under de sista 6 km undrade om jag fått en stroke, för jag drog mig till minnes att det är då man domnar bort i armarna och sedan blir förlamad i halva ansiktet. Och tja, det var ungefär så det kändes just då. Det pirrade liksom ut i fingrarna, finmotoriken strejkade och jag försökte växla med ringfingret istället. Ansiktet var stelfruset. Allt var blött och kallt och jag hade lika mycket regn utanför glasögonen som innanpå. Just under de 6 sista km var det rätt mycket bilar runtomkring och jag tänkte att just då och där borde det vara som minst – alla är ju trötta och koncentrationen är inte på topp. Det var också under de sista 6 km jag fick som mest bråttom. Jag ville in i mål – jag ville vara klar! Jag brukar annars vara rätt duktig på att ta det lugnt…

Siljan Runt började bra. Vi rullade iväg under blå himmel och det höll sig fint nästan halvvägs. Jag blev lite nojig när jag såg folk fixa punkor redan efter en kilometer men jag klarade mig helskinnad! Vi såg inte själva Siljan särskilt ofta och när vi gjorde det så var det jobbigt – det blåste ungefär dubbelt så mycket då. Det är klart jobbigare med motvind än uppförsbackar! De sista 45 km började det regna, och blåsa än mer. Och det är nog dessa mil jag kommer minnas mest. De cyklades på världens tråkigaste väg med raksträckor som aldrig tog slut. Det visade sig att väderprognosen varit klockren: 3-4 grader, spöregn och blåst.

Det finns mycket att säga om Siljan Runt men jag minns det inte som en särskilt rolig bansträckning. Jag misstänker att det har extremt mycket med vädret att göra. Men jag undrar ändå om landsväg i tallmiljö skulle varit mer spännande i solsken? Däremot var det klart fint när vi åkte igenom små byar och samhällen! Och det var extra roligt när jag hörde ”hej träningsglädje” från en medcyklist. Och ”medaljen” från loppet, en dalahäst, är nog den finaste jag har.

Vi tog det lugnt genom hela loppet. Fokus låg inte på tid eller hastighet och därför tog vi tid på oss att stanna vid depåerna eller för att fixa kläder och äta kexchoklad. Det var mitt första cykellopp och jag var mest nyfiken på hur allt funkade. Allt är klart smidigare än på löparlopp kan jag meddela! Det var start när man ville mellan 7 och 9 och vi hade i och för sig inte räknat med att det skulle vara typ 1 km kö till startlinjen men det gick fort utan armbågar och trängsel. Alla sorters cyklar fick plats på banan: från snabba racers med tävlingshjul till klassiska damcyklar (fast det senare verkar mest jobbigt). Hela arrangemanget var väldigt smidigt!

Jag vill garanterat cykla fler lopp – eller egentligen cykla mer överhuvudtaget. Det är riktigt roligt! Men – det krävs bra väder! Det är okej att frysa under ett kort löppass men allt blir jobbigt när man fryser i många timmar. Jag har aldrig duschat så varmt och så länge som jag gjorde i eftermiddags! Någon gång i framtiden (helst typ snart) skulle jag vilja köra lopp i klunga, det ser himla mäktigt ut när de svishar förbi – som hämtat från Eurosport och allt som saknas är Vacchi! Det är väl bara att pallra sig iväg till Fredrikshof och börja träna i grupp på riktigt, jag är ju faktiskt medlem…

Jag är imponerad över att jag, Erika och Katta faktiskt cyklade med glada miner typ hela tiden. Vi svor förmodligen alla en del inombords – men vi sa bara positiva grejer till varandra. Och Katta – som dessutom cyklade på en hybrid med gympadojjor! Well done! I depåerna åt vi kardemummabullar och när vi tappade bort varandra så väntade vi in. Ja, förutom på slutet då jag fick lite panik eftersom jag liksom tappade kroppskontrollen och fick väldigt bråttom in i mål. Ungefär samma panikkänsla som när man är jäkligt kissnödig…

I mål väntade mormor och morfar (tack snälla!) och frös. Det är fint med assistans och de skjutsade oss tillbaka till Mora. Kroppen känns väldigt okej och jag är bara sådär trött i benen som man ska vara efter 12 mil. Det var bara det där med kylan…

Vi bor kvar i Mora över natten men det är tveksamt om våra grejer hinner torka tills imorgon. De är blötare än blötast! Jag har redan en ny cykel som väntar hemma i Stockholm och även om det ska bli kul att testa mtb så tror jag att mitt hjärta slår lite mer för landsväg. Fast, det kan jag ju inte veta säkert såklart. Jag undrar också när jag ska börja kalla mig själv för cyklist. Vid 2 mil sa jag till Erika att det här var ju så roligt att jag funderar på att bli cyklist. Hon sa ”men det är du ju redan”. Är jag det? För mig handlar identitet om en slags trygghet, att veta normer och kultur och ha koll på snack och hur det funkar. Sakta men säkert börjar jag få det. Och det är en himla rolig värld!

Katta och Erika

Artig och städad kö till startlinjen

Vinterhandskar, kexchoklad och damasker. Och kortare styrstam!

Fantastiskt fint väder – blå himmel och allt!

Depåstopp!

Kall, blöt – men nöjd med att vara i mål. Äntligen!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
40kommentarer
 • […] Innan jag återgår till vardagen ville jag göra mesta möjliga av den här dagen. Så jag åkte till Tällberg. Har varit himla sugen sedan Anna sprang halvmaran där. Det är gigantiskt vackert i Tällberg även om jag inte var så himla road sist jag var här. […]

  Terräng i Tällberg « Träningsglädje 2012-08-12 17:30:50 http://www.traningsgladje.se/2012/08/terrang-i-tallberg/
  Svara
 • […] Innan jag återgår till vardagen ville jag göra mesta möjliga av den här dagen. Så jag åkte till Tällberg. Har varit himla sugen sedan Anna sprang halvmaran där. Det är gigantiskt vackert i Tällberg även om jag inte var så himla road sist jag var här. […]

  Terräng i Tällberg « Träningsglädje 2012-08-12 17:30:50 http://www.traningsgladje.se/2012/08/terrang-i-tallberg/
  Svara
 • […] Jag tänkte sluta cykla i Åsa men hängde i ända till Kungsbacka. Där sade jag hej då till Jennie som körde sista biten in till Göteborg. Själv satte jag mig på en innergård med en latte och märkte att min högerhand var lite knepig. Den var i princip oanvändbar. Ringfinger och lillfinger buktade konstigt och jag kunde inte sträcka på dem. Lillfingret pekade (och gör fortfarande) snett åt sidan och jag kunde inte (kan fortfarande inte) röra den åt sidan med muskelkraft. Jag har ingen finmotorik i halva handen och ingen kraft alls. Mycket märkligt. Fast – jag känner igen känslan lite, från Siljan Runt. […]

  Cykelsemester « Träningsglädje 2012-08-01 21:15:25 http://www.traningsgladje.se/2012/08/cykelsemester/
  Svara
 • […] Jag tänkte sluta cykla i Åsa men hängde i ända till Kungsbacka. Där sade jag hej då till Jennie som körde sista biten in till Göteborg. Själv satte jag mig på en innergård med en latte och märkte att min högerhand var lite knepig. Den var i princip oanvändbar. Ringfinger och lillfinger buktade konstigt och jag kunde inte sträcka på dem. Lillfingret pekade (och gör fortfarande) snett åt sidan och jag kunde inte (kan fortfarande inte) röra den åt sidan med muskelkraft. Jag har ingen finmotorik i halva handen och ingen kraft alls. Mycket märkligt. Fast – jag känner igen känslan lite, från Siljan Runt. […]

  Cykelsemester « Träningsglädje 2012-08-01 21:15:25 http://www.traningsgladje.se/2012/08/cykelsemester/
  Svara
 • nybörjarträning med hofet ikväll kl 18 från brostugan! på torsdag körs det också på ekerö och enda skillnaden är lite kortare genomgångar – men det finns en lugn grupp att hänga med och alla är jättesnälla och förklarar och hjälper de som inte är lika erfarna. alla ska med! det är hofets melodi! dessutom kan jag åka med den gruppen du vill och guida lite klungtips;)

  elisabeth 2012-06-05 09:19:29
  Svara
 • nybörjarträning med hofet ikväll kl 18 från brostugan! på torsdag körs det också på ekerö och enda skillnaden är lite kortare genomgångar – men det finns en lugn grupp att hänga med och alla är jättesnälla och förklarar och hjälper de som inte är lika erfarna. alla ska med! det är hofets melodi! dessutom kan jag åka med den gruppen du vill och guida lite klungtips;)

  elisabeth 2012-06-05 09:19:29
  Svara
 • GRYMT bra Jobbat!!
  Verkar som det var hela väderspannet som kom runt Siljan.
  Å det är grymt härligt att cykla i ett gäng när luften är behaglig, ( utan det våta inslaget) fågelkvitter och lite lätt medvind!!!
  Ett tips inför nästa år. Prova Vänern runt, ett tredagars motionslopp runt Vänern i slutet på maj. Man har trevligt,cyklar och träffar massor av trevliga människor! Mer info på Örebrocyklisterna hemsida.

  Janne 2012-06-04 14:29:37
  Svara
 • GRYMT bra Jobbat!!
  Verkar som det var hela väderspannet som kom runt Siljan.
  Å det är grymt härligt att cykla i ett gäng när luften är behaglig, ( utan det våta inslaget) fågelkvitter och lite lätt medvind!!!
  Ett tips inför nästa år. Prova Vänern runt, ett tredagars motionslopp runt Vänern i slutet på maj. Man har trevligt,cyklar och träffar massor av trevliga människor! Mer info på Örebrocyklisterna hemsida.

  Janne 2012-06-04 14:29:37
  Svara
 • Bra krigat!!! Synd på vädret, banan är ju eg väldigt fin men i det där vädret är nästan ingenting smickrande… Men sträckan mellan Siljamsnäs-Soll är inte kul, oavsett väder 🙂 grattis!

  Jonna 2012-06-04 12:52:48 http://Fartfylld.blogspot.com
  Svara
 • Bra krigat!!! Synd på vädret, banan är ju eg väldigt fin men i det där vädret är nästan ingenting smickrande… Men sträckan mellan Siljamsnäs-Soll är inte kul, oavsett väder 🙂 grattis!

  Jonna 2012-06-04 12:52:48 http://Fartfylld.blogspot.com
  Svara
 • Bra kämpat och välkommen tillbaka till Mora nästa år!

  Charlotte 2012-06-03 22:32:18
  Svara
 • Bra kämpat och välkommen tillbaka till Mora nästa år!

  Charlotte 2012-06-03 22:32:18
  Svara
 • Grymt starkt jobbat! Grattis!!:)

  Fyscoachen 2012-06-03 16:12:08 http://www.dintraning.se/fyscoachen
  Svara
 • Grymt starkt jobbat! Grattis!!:)

  Fyscoachen 2012-06-03 16:12:08 http://www.dintraning.se/fyscoachen
  Svara
 • Bra gjort!! Det var jag som sa ”hej”…. Tycker din kommentar var klockren. Sista två milen hade jag kramp delux i bägge benen och knappt känsel i fötter & händer. Men jag tog mig i mål 🙂 Om jag vill göra det igen? JA…

  Maggie 2012-06-03 15:54:26
  Svara
 • Bra gjort!! Det var jag som sa ”hej”…. Tycker din kommentar var klockren. Sista två milen hade jag kramp delux i bägge benen och knappt känsel i fötter & händer. Men jag tog mig i mål 🙂 Om jag vill göra det igen? JA…

  Maggie 2012-06-03 15:54:26
  Svara
 • Bra jobbat Sara! Låter härligt att du fastnat för cykling och cykellopp! Nästa du kör får vara lite finare väder, men låter bra att ni höll humöret uppe!

  Karin Tri 2012-06-03 13:54:10 http://karintri.com
  Svara
 • Bra jobbat Sara! Låter härligt att du fastnat för cykling och cykellopp! Nästa du kör får vara lite finare väder, men låter bra att ni höll humöret uppe!

  Karin Tri 2012-06-03 13:54:10 http://karintri.com
  Svara
 • Sjukt bra jobbat!

  www.kaffeutansocker.se 2012-06-03 13:37:30 http://www.kaffeutansocker.se
  Svara
 • Sjukt bra jobbat!

  www.kaffeutansocker.se 2012-06-03 13:37:30 http://www.kaffeutansocker.se
  Svara
 • Snyggt gjort! Jag körde också igår och känner igen mig i det du skriver :)!

  AffeB 2012-06-03 12:31:10 http://fargfilm.blogspot.com
  Svara
 • Snyggt gjort! Jag körde också igår och känner igen mig i det du skriver :)!

  AffeB 2012-06-03 12:31:10 http://fargfilm.blogspot.com
  Svara
 • Fantastiskt bra jobbat av er 3! Du ser alldeles oberörd ut på fotot med dalahästen *ler*. Precis som du varit ute och söndags cyklat lite i regn bara 😉

  Madelaine 2012-06-03 11:27:32 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Fantastiskt bra jobbat av er 3! Du ser alldeles oberörd ut på fotot med dalahästen *ler*. Precis som du varit ute och söndags cyklat lite i regn bara 😉

  Madelaine 2012-06-03 11:27:32 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Bra kört! Grattis! Jag vet hur det känns att vara så där avdomnat kall…

  Andréa 2012-06-03 09:17:33 http://lopningolivet.blogspot.com
  Svara
 • Bra kört! Grattis! Jag vet hur det känns att vara så där avdomnat kall…

  Andréa 2012-06-03 09:17:33 http://lopningolivet.blogspot.com
  Svara
 • Grymt bra jobbat! Det var nästan vidrigt i går, som du säger, de sista 4,5 milen värst. Jag som lovordat banan;) DEN är vacker, i vackert väder ungefär tills efter Karlsarvet sen är skogen bara jobbig.

  jag körde förbi dig i går och du såg rätt glad ut då! Ruggig fin cykel du har:)

  Och vad gäller cyklist tycker jag också att du är det! Och härligt att höra att milen i går inte avskräckte dig, men kör man sitt första lopp i dessa väderomständigheter har man nästan gjort det värsta.

  Ja, gå med i cykelklubben och prova köra med klunga, det är lite av grejen på loppen, dels för att det faktiskt går mycket snabbare och lättare och så får man träffa en massa trevligt folk, cykel är en social sport.

  Och så grattis till målgången och den fina hästen!

  Helena 2012-06-03 09:08:42 http://livetigymmet.blogspot.com
  Svara
 • Grymt bra jobbat! Det var nästan vidrigt i går, som du säger, de sista 4,5 milen värst. Jag som lovordat banan;) DEN är vacker, i vackert väder ungefär tills efter Karlsarvet sen är skogen bara jobbig.

  jag körde förbi dig i går och du såg rätt glad ut då! Ruggig fin cykel du har:)

  Och vad gäller cyklist tycker jag också att du är det! Och härligt att höra att milen i går inte avskräckte dig, men kör man sitt första lopp i dessa väderomständigheter har man nästan gjort det värsta.

  Ja, gå med i cykelklubben och prova köra med klunga, det är lite av grejen på loppen, dels för att det faktiskt går mycket snabbare och lättare och så får man träffa en massa trevligt folk, cykel är en social sport.

  Och så grattis till målgången och den fina hästen!

  Helena 2012-06-03 09:08:42 http://livetigymmet.blogspot.com
  Svara
 • Du syklet ja! Jeg leser 45 km..og tenker löpning..what!?

  GODT JOBBA med Siljan Runt (nå er det snart bare jeg som ikke deltar i noen form for konkurranse..du, og andre, inspirerer meg!)

  kristinostevik 2012-06-03 09:00:17
  Svara
 • Du syklet ja! Jeg leser 45 km..og tenker löpning..what!?

  GODT JOBBA med Siljan Runt (nå er det snart bare jeg som ikke deltar i noen form for konkurranse..du, og andre, inspirerer meg!)

  kristinostevik 2012-06-03 09:00:17
  Svara
 • Duktigt kämpat!!

  Grabben 2012-06-03 01:00:46 http://snabbafotter.se
  Svara
 • Duktigt kämpat!!

  Grabben 2012-06-03 01:00:46 http://snabbafotter.se
  Svara
 • Grattis! Snyggt jobbat och du är lika strålande som alltid!

  Ingmarie 2012-06-02 23:38:34 http://blog.nemonisimors.com/
  Svara
 • Grattis! Snyggt jobbat och du är lika strålande som alltid!

  Ingmarie 2012-06-02 23:38:34 http://blog.nemonisimors.com/
  Svara
 • Du ser lika sprudlande glad ut trots omständigheterna, grymt jobbat;)

  fitnessguru.se/energetica 2012-06-02 23:14:18 http://www.fitnessguru.se/energetica
  Svara
 • Du ser lika sprudlande glad ut trots omständigheterna, grymt jobbat;)

  fitnessguru.se/energetica 2012-06-02 23:14:18 http://www.fitnessguru.se/energetica
  Svara
 • Hu… Ni skulle cyllat i Göteborg istället, det har jag gjort (fast inomhus såklart 😉 ), och här har det varit toppenväder hela dagen 😀 !

  soffan 2012-06-02 22:58:21 http://soffans.se
  Svara
 • Hu… Ni skulle cyllat i Göteborg istället, det har jag gjort (fast inomhus såklart 😉 ), och här har det varit toppenväder hela dagen 😀 !

  soffan 2012-06-02 22:58:21 http://soffans.se
  Svara
 • Bra jobbat- du ser grym ut. Ja regn och blåst när man cyklar är nog INGEN höjdare- jag skulle bli rädd att blåsa av!

  Annie 2012-06-02 21:53:40 http://www.runnerslove.wordpress.com
  Svara
 • Bra jobbat- du ser grym ut. Ja regn och blåst när man cyklar är nog INGEN höjdare- jag skulle bli rädd att blåsa av!

  Annie 2012-06-02 21:53:40 http://www.runnerslove.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk