Det finns människor som aldrig blir klar med huset de bor i. Efter altanen är lagd så ska buskar planteras. Efter buskarna har planterats så ska det grävas någonstans för något annat. När det har grävts ska badrummet renoveras. När badrummet renoverats ska köksgolvet slipas. När köksgolvets slipats ska något annat hända. Projektälskare! Ungefär sådan är jag när det gäller träning. Grej efter grej. Det kan hända att jag påbörjar nästa grej innan jag blivit klar med den innan – men eftersom det inte är hus vi pratar om så blir det aldrig kaos. Det blir bara lite ofokuserat mot slutet – men det är bara för att det är så himla kul med projekt!

Ungefär vid den här tiden för 2 år sedan drog jag igång en utmaning som hette Vägen mot toppform (här kan man läsa några inlägg om hur det gick) – under den perioden pysslade jag med en annan utmaning som gick ut på att gå och springa 30 mil under 30 dagar… Jag startade även en Facebookgrupp under samma tema och engagerar rätt många hundra personer genom virtuella träningsutmaningar (som dessutom synts i tidningen Metro).

Nu är jag himla sugen igen. Jag suktar efter en ny utmaning – grejer med en tydlig start och ett tydligt slut är liksom min grej. Jag har konstaterat många gånger förut att 10 veckor är himla lång tid men jag längtar efter att besegra 10-veckorsspärren. Så imorgon kör jag i 10 veckor och du är välkommen att hänga med.

Syftet är att komma i toppform. Det är ett rätt diffust mål – det vore fint om det var mätbart. Min toppform handlar denna gång om kilon – mest för att jag vill se ut som jag ”brukar” göra, som den där bilden i högerspalt eller de nedan. Dit är det ungefär 5 kilo. Det känns lite halvbra att prata kilon i den här bloggen eftersom jag så målmedvetet valt att fokusera på annat men det får funka i brist på annan måttstock. Det handlar inte om att se ut som någon annan – utan mest att se ut som jag brukar. Kommentera gärna om ni har några bra tankar kring detta! Fettprocent skulle funka men är lite omständigt att mäta. Att springa en viss sträcka på en viss tid är också bra men det blir så himla grenspecifikt och rätt så marginellt från vecka till vecka.

Summa summarum: jag vill utmana mig själv under 10 veckor med syfte att komma i toppform. Målet är att minska 5 kilo. Av erfarenhet vet jag att jag lägger på mig runt magen – men också att magen är det första jag tappar. Resan dit handlar om smart träning och skärpt kost. Jag kommer fortsätta med Paleo men fuska lite mindre. Jag vill redovisa resan på något sätt också men är osäker på hur. Jag och KarinTri körde en egen Biggest Loservariant för en herrans massa år sedan (här är första inlägget och sista inlägget från den resan) och det var rätt roligt att skriva om det 1 gång i veckan men någonstans på slutet blev det lite enformigt. Då höll vi på i 20 veckor. Den här gången är det 10 – så jag ska nog orka med lite redovisande ändå. Om ni håller koll på mig så hoppas jag hålla mig taggad genom alla veckorna!

Jag är taggad. Om du också är det så häng med. Sätt det mål du går igång på så kör vi igång imorgon! 10 veckor till toppform!

 

0