Magnus har precis trendspanat och prickat så himla rätt. Senaste träningstrenden är färgglada kompressionsplagg. Therese har prickat in trenden klockrent. Magnus själv bär upp dem med bravur, Träningsnarkomamman ser cool ut i dem och senast ut är Emil. Själv gillar jag den också. Nej, inte gillar – älskar!

Det är något särskilt med färg. Och när det gäller träningskläder tycker jag mig ana en tydlig distinktion. Man vet att de som älskar att träna tränar i färg. Och att de som ser träningen som ett pliktskyldigt måste tränar i svart. Varför är annars alla som går på konvent så himla färgglada? Varför var färg det enda man såg på yogaresan till Djerba? Det är klart att man kan sammanfatta det på ett annat sätt: de som är trygga i sin träning vågar bära färg medan de som känner sig lite vilsna och lite mindre självsäkra på sin plats i träningen håller sig till svart. Och så finns det såklart dagar då man har alla färgglada kläder i tvätthögen.

Mina kompressionsplagg kommer från Zensah och från GoCoCo. De är färgglada och finns både som sleeves (från Zensah) och strumpor (från båda leverantörerna).

På bilden har jag mina rosa leg och arm sleeves från Zensah. Men jag har dragit ner dem halvvägs på både armar och ben – jag tror att jag hade cyklat rätt många timmar vid det här laget, mer än 15 i alla fall…

0