Idag börjar det…

Den största utmaningen av dem alla

Jag och Nike kämpar för samma sak. Att gå ner i vikt. Vi har lyckats förut. Men när motivationen tryter är det lätt hänt att det blir plus på vågen igen. Nu är det slut med det. Fram till den 1:a juni har vi tillsammans antagit utmaningen ”Who is the Biggest Loser?”. Ni som sett den amerikanska tv-showen känner igen konceptet: deltagare som tävlar om att gå ner mest i vikt.

Vår tävling kommer alltså att pågå i 20 veckor. Precis som i programmet mäter vi resultatet i % av total kroppsvikt så att tävlingen ska bli rättvis. Varje vecka innebär en ny tävling. Varje måndag utses den förra veckans vinnare, The Biggest Loser. Förloraren, den som tappat minst i vikt, får springa 7 km på löpband som straff. En löpbandsrunda som ligger utanför ordinarie träningsschema. Dessutom får förloraren böta 50 kr till den gemensamma spa-potten. När viktresan är slut åker vi på spa (blir nog en kombinerad träningsresa om vi känner oss själva rätt), och potten delas på hälften. Totalt finns det alltså 600 kr för vinnaren att tjäna. Inte lika mycket som i den riktiga serien alltså – men det är ändå en slant.

Vi har lovat varandra att följa denna utmaning till fullo. Den 1:a juni räknar vi ihop den totala vikten i procent som vi tappat. Den som tappat mest får en extra vinst. Vad det blir har vi dock inte bestämt…

Det enda som hindrar oss på denna den största utmaningen av dem alla är medicinska bekymmer och andra allvarliga händelser vi inte kan förutse. Om någon av oss skulle hoppa av – vill vi att ni kommer på vilket straff som blir påföljden.

Det är vikten som räknas! Träningen kommer att vara hård, kosten ska skötas, du kan sköta dig perfekt, men går du inte ner i vikt så vinner du inte Biggest Loser!

Idag är det måndag. Idag går startskottet. Who is the Biggest Loser? Den som läser får se!

>

0