Du som älskar ett inlägg som bara handlar om träning, planering och att jämföra. Det här är till dig!

Jag älskar känslan av att vara en tränande person. Jag älskar tröttheten i kroppen. Pulsen i bröstet. Den kittlande mjölksyran i musklerna. Jag älskar att sådant som tar energi faktiskt kan ge så mycket mer energi tillbaka, det är en häftig ekvation.

För några år sedan när jag bodde i Stockholm så gick min träning ut på timmar och timmar i gruppträningssalen och på gymmet. Det var här jag träffade mina vänner, det var här jag kände frihet och det var här jag tillbringade mycket av min tid. Runt 10 timmar i veckan på ett ungefär. För så såg mina träningsveckor ut förut. En stor del av den tiden sprang jag – utomhus – också.

Den här veckan unnar jag mig ett sådant tiotimmarsprojekt igen. Det är mörkt och kallt ute och jag har just nu ingen hund som vill ut på fjällturer. Så jag ger mig själv massor av annat. Många power hours i yogasalen, på cykeln och i gymmet.

gym i åregym i åre

Såhär ser min träningsvecka ut:

Måndag

45 minuters gymträning (core & överkropp)

30 minuters backträning

Tisdag

60 minuter morgonyoga

30 minuter cykelintervaller

Onsdag

45 minuters gymträning (ben)

60 min cykling

Torsdag

30 min gymträning (core & överkropp)

90 min yoga

Fredag

60 min löpning (kombinerat med powerwalk för att öka upp min löpmängd efter ryggskadan)

Lördag

45 minuter cykelintervaller

45 min gymträning (helkropp)

Söndag

60 min yoga

20