Scroll Down

Tillsammans – Halmstad

Vi spenderade gårdagskvällen på Tillsammans i Halmstad, en sommarrestaurang vid Nissan som hämtat sin matinspiration från Sydamerika. Därför finns drinkar som caipirinha och rätter som fantastiska tacos och ceviche på menyn. Tillsammans har en systerrestaurang som jag gillar skarpt och som vi varit på flera gånger i sommar, den heter Söderfamiljen och ligger vid de nybyggda husen på Söder – också alldeles vid vattnet.

Vi satt på Tillsammans i flera timmar och drack sangria och hade det bra. Plötsligt drog ett enormt regnoväder in över stan och personalen hade fullt sjå att täcka över de öppna sidorna där regnet blåste in. Stämningen där inne blev gemytligare och det värmde gott där inne. Det var en fin sista kväll i Halmstad.

Tillsammans Halmstad www.traningsgladje.se
Tillsammans Halmstad www.traningsgladje.se
Tillsammans Halmstad www.traningsgladje.se

Så mycket sommar det kan bli

Den här måndagen har känts som en söndag. Eller som en riktig måndag. En sådan där människor går till sina arbeten eller sin skola och där livet går vidare som om inga semestrar existerar. Jag var trött och powernappade i timmar men sedan fick jag liv och åkte till stranden för att springa.

Havet var lugnt efter allt stormande som försiggick igår men det var grått och disigt fast rätt så varmt. Det slags väder där vissa går i t-shirt medan andra är klädd i dunjacka. Ja ni fattar.

Stränder är fantastiska platser även när det inte är 25 grader och sol. Som idag – en mulen men ljummen julidag håller ändå sommaren till just här. Det är runt 20 grader i havet, sa en man med badbyxor och handduk runt halsen som nyss tagit sig ett dopp.

Barfotalöpning längs en sandstrand är så mycket sommar det kan bli.

Vilshärad www.traningsgladje.se
Vilshärad www.traningsgladje.se
Vilshärad www.traningsgladje.se

Om att springa långt

I eftermiddags kom Gax-Staffan förbi och vi passade på att spela in ett podavsnitt om löpning, och mer specifikt om att springa långt – dessutom var även de snabba fötterna med. För att springa långt, ja det gör vi alla tre. Staffan är precis som vi också ett stort fan av Prins Bertils stig och springer långt på just denna stig för jämnan. Häromdagen drog han av 40 km före frukost – han tränar inför ett lopp på 26 mil som går av stapeln i augusti.

I podden pratar vi om att springa långt. Vad är långt? Är längre alltid bättre? Och vad händer inuti oss när vi springer långt. In och lyssna, här kan du lyssna direkt via datorn – annars söker du på Träningsglädje TALKS i din podcastapp!

Jag har hunnit göra 60 podavsnitt med rätt många hundratusen nedladdningar. Pod är riktigt kul faktiskt, men – det kräver uthållighet. Lite som med långlöpning. Bland de 60 avsnitten finns ett gäng som handlar om löpning faktiskt. Och fler kommer det förmodligen att bli.

Lite off-topic, men roligt ändå – är att de avsnitt som heter “stora frågepodden” (jag har två sådana avsnitt, gjorda med ett års mellanrum) är de allra mest nedladdade. Det är sådant som förvånar och som ger rätt mycket insikt, när man analyserar mönster, trafik och nedladdningar och sådant.

träningsglädje pod