Scroll Down

Kvällsrull

Kvällen cykelpass var efterlängtat. Så många gånger som jag tänkt ge mig ut men som det strulat och jag inte kommit iväg. Men nu så: med laddat batteri (jag kör elektroniska växlar på min Nishiki Limited), med rätt skor och pedaler, med riktiga glasögon – och med rätt väder. Ja, förutom att det blåste motvind då.

Jag vidgade vyerna lite och körde Runemo-Freluga-Stagårdsvägen och Anneforsvägen mot Finnfara och fram till Annefors. Sedan tog jag höger och körde Alfta-Runemo. Det landade på runt 55 kuperade kilometrar men knappt en enda meter där lupinerna inte stod som en tyst hejaklack längs vägen. Solen kastade sina sista strålar på mig när jag svischade förbi de djupaste björnskogar.

När man tar höger från Stagårdsvägen och kör Anneforsvägen ut ur Bollnäs tar man snart sikte på en raksträcka som aldrig tycks ta slut. Den går uppför tills den når himlen. Uppförsbackarna slutar inte där utan håller konstant i sig till Annefors ungefär. Det kändes rejält i mina cykelovana ben. Första chocken kom den första milen. Det var inte ett dugg kuperat men bara att sitta på cykeln var ovant för dem som numer mest är vana vid att springa.

Sedan kom backarna. Energin var det inget fel på, inte heller att jag inte hade vattenflaskor på cykeln (hade inte rätt sort hemma och det där är ju noga) men det gick ju så mycket uppför! Går det uppför så går det nedför, men det går ju å andra sidan bra mycket snabbare.

Uppförsbackarna pirrar mysigt i benen just nu, som ligger upplagda på soffan framför TV:n samtidigt som vädret blir allt sämre där ute. När jag kom hem tändes grillen och jag fick en mojito i handen. En finfin söndagskväll i sommartid!

Cykling är förbaskat härligt alltså. Jag är lycklig efter varje runda. Och varje gång jag cyklat undrar jag varför jag inte cyklar oftare? Jag älskar, älskar, älskar att cykla!

Finnfararundan som jag cyklade är mer kuperad än El Diablo tycker jag, så det var bra träning. Och är du nyfiken på cykling har du väl inte missat detta?

Cykling www.traningsgladje.se
Cykling www.traningsgladje.se
Cykling www.traningsgladje.se
Cykling www.traningsgladje.se

Cykling www.traningsgladje.se
Tröja // Glow från Craft. Byxa // Glow Bib från Craft.

Cykling www.traningsgladje.se
Skor // Mavic. Hjälm // Specialized. Glasögon // Bliz Eyewear.

Cykling www.traningsgladje.se

Vanilla cherry lemonade

Körsbärslemonad. Smaka på ordet! Visst låter det ljuvligt. Lägg då till att jag häromdagen gjorde en körsbärslemonad med vanilj och man är ju redo att springa ungefär hur långt som helst för ett glas av den somrigaste drycken du kan tänka dig.

Körsbär är en mina absoluta favoritsmaker. När jag bodde i Kanada var jag besatt av körsbärglass. Det var en nästintill fettfri variant som förmodligen inte innehöll några naturliga spår men den var faktiskt oändligt god. Jag tror att en glass med körsbärssmak, gjord på italienskt sätt, skulle vara mina absoluta favorit om jag bara fick tillfälle att smaka.

När jag läste om Leila Lindholms cherry lemonade från kokboken The Fresh Foodie så kunde jag nästan gissa på förhand att det skulle bli en hit. Jag älskar lemonad i allmänhet och för bästa smaken ska det drickas ur burk med sugrör (jag föredrar också att dricka min kaffe latte ur små glas – känslan gör något visst med smaken).

Körsbärslemonaden gick snabbt och enkelt att göra och det är lite av en förutsättning för att saker och ting ska få hamna på en här bloggen. Jag har lite för dåligt tålamod för tidskrävande och svåra saker.

Hursomhelst, såhär gör du Leila Lindholms cherry lemonade – eller – körsbärslemonad på svenska:

1. Kärna ur och sjud 500 gram körsbär (det är ungefär en förpackning) tillsammans med 1.5 dl strösocker, 1 vaniljstång och 1.5 dl vatten. Sjud i ca 30 minuter tills det blir en sirap.

2. När det svalnat, blanda med kolsyrat vatten, ca 3 dl färskpressad citron och isbitar.

3. Servera i glas eller glasburk och garnera – receptet räcker till 1 tillbringare.

Cherry lemonade www.traningsgladje.se
Cherry lemonade www.traningsgladje.se
Cherry lemonade www.traningsgladje.se
Cherry lemonade www.traningsgladje.se
Cherry lemonade www.traningsgladje.se

Morgondopp

Värmeböljan och några rätt intensiva jobbdagar tog musten ur energin. Det har inte blivit så mycket träning sedan i onsdags – vilket förvisso bara är för två hela dagar sedan. När man är inne i ett riktigt bra träningsflow får man kanske lite knäppa perspektiv. Jag har i alla fall jobbat dygnets alla timmar – och fått mekhjälp med min cyklocross.

Ni som följer mig på Instagram (@sararonne) såg min sportbil som jag rullade söderöver med igår. Brännan efter en heldag under solen i cab är hänsynslös och nu är halva jag om än mer fräkning.

När vi mellanlandade i Hälsingland igår så skyndade vi oss ner till bryggan för ett dopp – och det var så vi började den här dagen.

Hälsingland www.traningsgladje.se
Hälsingland www.traningsgladje.se
Hälsingland www.traningsgladje.se