Igår kom min kille hem från sitt jobb i Norge och några timmar senare hade vi packat in två bilar med alla möjliga grejer för alla möjliga framtidsplaner. Ett gäng dagar framöver är inte så mycket ens skrivet i blyerts så vi är redo för allt.

Som den här dagen när jag gick upp klockan 06 för att jobba och sedan åka till sommarstugan för att lasta rivningsmaterial på släpet och slänga allt på återvinningen. Ikväll blir det fler jobbtimmar. Imorgon kör vi en snabbvisit till dagen och jag hinner jobba då också, men även få med lite grejer till lägenheten i Järvsö som vi hämtar nycklarna till på fredag. Helgen tillbringar vi i alla fall i Hälsingland och en mix av alla möjliga favoritställen här.

Home is where the wifi signal is strong! Jag älskar den här känslan av att vara på sprang och mitt i ett potentiellt äventyr men att ändå få vara rotad i livet med lite jobbmail och sådant som också ska hända för att man ska uppskatta allt det andra.

Nästa vecka är jag i Stockholm rätt många dagar och kombinerar mötestid med skärmtid medan min kille plockar ihop några fler jobbtimmar. Han jobbar som anställd i Norge men ingår numer också i det företag som jag också verkar inom. Och vill man kunna göra av med mer pengar så måste man dra in mer jobb vilket är vad han sysslar med just nu.

På det sättet tycker jag att livsdesign är en bra grej. Det handlar inte bara om att downshifta och att inte jobba så mycket och inte heller spendera så mycket. Vi jobbar just nu mycket för att få ihop till den investering som tagit rätt mycket energi det här året; att få till passiva inkomster för att kunna leva härligt under lång tid framöver.

Jag har öppnat ett Lysakonto för att testa på det här med fondrobot, och så köper och säljer jag i vanlig ordning aktier via Avanza. Ibland går jag in med några hundra kronor och mäter framgång i hur många latte jag går i vinst med. Men ibland går jag in med lite mer och räknar hem vinsten i en flygresa till valfritt ställe typ Kapstaden. Eller vänta. Flyg? Nej jag menar tåg ju. Flygresor får man ju inte göra numer. Men eftersom tåg ändå brukar vara dyrare kan jag lika gärna räkna tågresor såklart!

Idag tänkte jag träna men det blev aldrig av. Morgonen blev för produktiv med jobb och lunchtimmarna tillbringade jag med att lasta rivna sommarstugeväggar på släpvagn. Och nu ska jag fixa kvällens förrätt här på gården i Hälsingland. Det blir löjrom som serveras med creme fraiche, hackad rödlök och lantchips. Och ett glas bubbel för att jag råkar ha världens bästa kille som jag visserligen blivit arg på tre gånger redan idag men som jag glömmer bort att vara arg på lika snabbt

31