När jag kommer hem till Sverige ska jag andas in Norrlandsluft i den ljusa natten. Jag ska springa på vårblöta stigar och låta kallt och klart myrvatten sippra in genom terrängskorna. Jag ska lyssna på tystnaden när den pratar till mig och jag ska ta ett kallt dopp i närmsta sjö.

När jag kommer hem till Sverige ska jag tillbringa sommardagar i Hälsinglands skogar. Jag ska trampa i medvind och motvind och räkna tallarna längs min sida. Jag ska cykla förbi röda gårdar och sitta länge på farstutrappen och dricka nybryggt kaffe.

När jag kommer hem till Sverige ska jag snart upptäcka mer av vad mitt land har att ge. Jag ska åka längst söderut och springa längs havet och eviga stränder. Blicka ut över mjuka färger som går i pastell och ett levande hav med humör enligt vädret.

Brösarp Gästgifveri Österlen

När jag kommer hem till Sverige ska jag packa tältet i min pickup och fylla den med cyklar och saker. Jag ska köra mot äventyr på stränder och i skogar. Laga mat över eld på stället vi väljer för natten. Öppna en flaska bubbel. Springa en stig jag aldrig sprungit förut. Fortsätta lära mig en sport jag vill ta med mig i livet framöver.

Välliste

När jag kommer hem till Sverige vill jag vakna till fågelkvitter. Till stillheten utanför fönstret. En älv som rinner i godan ro. En fors som brusar och lever.

När jag kommer hem till Sverige vill jag älska och svettas och leva. Skratta och drömma och längta. Uppskatta allt jag har och vara i allt det som är.

38