I eftermiddags lastade jag min cykel på pickupen och åkte och hämtade min kompis Katrin. Det var så länge sedan vi sågs och hon föreslog cykling på lite olika ställen i Jämtland och jag slog till på alternativet att cykla mtb på Karl VII väg som börjar vid Skalstugevägen och går över riksgränsen mot Norge. Det här är en del av Pilgrimsleden som går från Selånger (Sundsvall) till Trondheim.

Vi hade inte tänkt cykla riktigt så långt som till Trondheim men in i Norge kom vi i alla fall. Marken var mjuk och varje meter sög energi i benen. Det var inte särskilt lerigt men hela marken sviktade eftersom tjälen rätt så nyss gått ur. På sina ställen låg snön tjock i drivor, som om solen tagit en omväg förbi just där.

Vid riksgränsen bjöd Katrin på hallon och vi satt där och ägnade några tankar åt hur bra vi hade det just då. Trots att solen inte sken och att det var ganska kallt. Trots att cyklarna rullade extremt dåligt denna kväll och ja, det fanns säkert en massa fler saker om inte var så nice om man vore lagd åt det hållet. Men det är vi inte och därför var denna kväll en fempluskväll. Jag fick vara ute i härlig fjällmiljö och styrketräna mina cykelben så att jag kan känna mig ännu starkare på nästa runda.

24