Vi har varit i Tarifa i en vecka nu. Dagarna går snabbt och jag börjar känna mig alltmer hemma i den spanska dygnsrytmen. Efter kitesurfcampet som slutade i lördags flyttade jag och Danny in med våra kompisar Emmi och Philip i en lägenhet i Tarifa stad.

Det har varit en intensiv vecka med kitesurf, andra aktiviteter – och sena kvällar med mat och en hel del after surf och fest på kvällen. Att vara på camp är som att vara på läger; en egen liten värld. Vi hade vår avslutningsmiddag i lördags och gick och lade oss strax före 04.00. Klockan 06.00 stod vi redo för att åka till flygplatsen och hämta en hyrbil!

Här är några bilder från veckan som var:

Catharina – svensk heltidssurfare som är trea på världstouren. Och Tanja till höger som äger kitesurfskolan Free your mind experience.

Catharina igen – sjukt härligt ödmjuk person!

Förberedelser inför dagens session. Det ska riggas och grejas (och dras på våtdräkter…)

Min lärare Alfonso till vänster. Och till höger… kan det vara jag? Första gången i vattnet!

Här är jag med kite. Förshoppningsvis har jag snart en egen utrustning!

När vi väntat på vind har vi gått bland sanddyner!

Såhär ser det ut!

…och surfat i sanden!

Vi har gått hikes uppför berg

Och så har vi hängt på strandbarer; särskilt denna som heter Agua i Tarifa!

Catharina igen – hon kör strapless, dvs en bräda som man inte spänner fast fötterna i!

Hej hej Franksay!

Ett annat härligt ställe i bergen vid en annan strand – Spanien är full av dessa guldkorn till ställen

Stranden i Conil – här ville jag verkligen springa!

När vi hämtat bilen i lördags åkte vi till Power House café strax utanför Tarifa och beställde in acai smoothies och avokado toast. Igår morse åt vi frukost med äggröra och citrus smoothie på Surla Café. Power House och Surla Café är två tips på ställen i Tarifa för frukost eller lunch.

Frukost på Surla i Tarifa

Acai bowl på en strandbar – och en café con leche till det!

En av de många gränderna i den gamla delen av Tarifa – jag har mina favoritplagg just nu, från Röhnisch. Kan bo i dessa!

Det känns fint att fylla på kroppen med vitaminer och bra saker! När jag var i matbutiken häromdagen hade jag cravings efter färsk frukt och köpte jordgubbar, papaya och ananas!

Kommande vecka blir det lite mer ordning och reda och mer skärmtid. Idag har vi som ambition att faktiskt äta frukost klockan 9. Det låter ju som normalt enligt svensk tid men är tidigt här i Spanien. Efteråt åker vi till en ny spot för kitesurf och jag ska hänga lite med min kitesurflärare Alfonso.

Här kan du läsa fler inlägg om Tarifa:

Efter dag 3 på kitesurfcampet – allt jag kände då

Allt jag gillar med Tarifa

Att lära sig kitesurfa utomlands

Utflykt till Gibraltar

28