Jag har tagit ett kallt bad i Åresjön tre dagar i rad och jag älskar det. I tisdags sken solen och det var sommarvarmt. Igår låg molnen tunga över träden och det var höstigt ute. Känslan i kroppen efter badet är alltid som bäst när det är som kyligast ute. Belöningen är som störst när det är som jävligast.

Denna vecka med bad varje dag är som applåder och konfetti till mig själv. En quickfix varje dag. En väl värd genväg till att känna lite mer av livet.

Min baddräkt kommer från Röhnisch

Jag har varit på gymmet och styrketränat också. Min primära träning sker inte där. Men min förberedande träning är viktig och den består av styrketräning. Jag är på gymmet och styrketränar för att jag vill leva livet: på cykeln, i löpskorna, med timme efter timme på fjället, på skidorna. Ja allt det där.

Styrketräning är egentligen den ”enklaste” träningen jag gör, men den är också svårast att motivera mig till. Jag tycker att det är enkelt att gå ut och springa och trycka pulsen i taket och känna mjölksyran i halsen. Men att gå till gymmet och lyfta vikter. Mja. Det händer ofta att jag inte ens tar mig dit.

Men igår så hände det och jag tänkte på citatet att ”80% of success is showing up”. Jag tänker ofta på det citatet när jag går in på gymmet och det är en seger varje gång jag är där.

För när jag väl är på gymmet och står och väljer bland vikterna ja då är inte träningen så jobbig. Då får jag ofta till riktigt bra pass och jag känner mig så sjukt nöjd. Det är dessutom alltid enklare att gå till gymmet när jag vet att min målsättning är att komma genom dörren. Så om du tycker att något är jobbigt – använd detta mentala verktyg. Sätt ingen annan press och inga andra mål än att du bara ska vara där!

34