Där satt den! Kvällsturen runt Välliste på turskidor. I bara underställströja och med solglasögon och en chokladbit från min skidkompis.

Våren gör mig trött. Även fantastiska vårdagar som vi haft hela veckan med strålande solsken och blå himmel. Sådana blåfåglar gör mig sömnig och jag har börjat gäspa redan på eftermiddagen.

Men vila gör mig inte piggare, det vet jag sedan förut. Frisk fjälluft ger däremot syre till piggare andetag. Jag märke hur jag de första kilometrarna runt Välliste skidade runt i tystnad men hur energin bubblade upp i takt med att vi tog oss högre upp på fjället.

Den insikten är viktig: att veta när man ska vila i soffan och när man inte ska det. Egentligen ska man nog det rätt sällan ändå. Efter en dag på kontoret med massa intryck från möten och skärmar är det sällan man vilar i soffan med mer tid framför en skärm.

Välliste runt på skidor är strax under en mil i längd och strax under 300 höjdmeter. Starta i Trillevallen och förvänta dig att första halvan går mestadels uppför och att andra halvan går mestadels nedför. Det är en fin tur med vackra vyer. Välliste är charmigt lättillgängligt på det viset. Det behövs ingen vidare anmarsch för att komma upp på höjden.

Jag hade på mig underställsbyxor och skalbyxor, underställströja och en tunn dunjacka men skidade mest utan den där jackan. Solglasögonen satt på näsan hela turen och det glittrade i snön och skaren. Vårvintern alltså, vilken grej ändå. Och så kul att äntligen ha fått skida runt Välliste!

Är du i Åre i påsk är en tur till Ytterstvallen en populär utflykt. Vill du undvika andra människor packar du din egen ryggsäck med god fika och väljer en egen solgrop. Det är aprillivet det!

Tack för din kommentar eller klick på hjärtat. Det gör mig glad! <3

43