Så tog vintern slut med sista festen. Och sommaren började med sin första festival. Åre Sessions är något utöver det vanliga.

Jag är inget fan av festivaler egentligen. Jag gillar inte att trängas eller stå i kö och jag vet, jag är alldeles supertråkig på det viset. Men jag gillar Åre Sessions-helgen ändå. Festivalstämningen letar sig hem till balkongen och ut i backen på något underligt vis.

Helgen inleddes med glass på den stora terassen vid Grädda Åre. Och det var ungefär så den slutade också. Sommarvärme, shorts och fräknar har varit grejen precis hela helgen och himlen har varit blå men lite disig eftersom all snö liksom dunstar upp i luften (plus den där Saharasanden som det rapporterades om).

I fredags kickade vi igång helgen med en löptur och lite senare grillning på balkongen och en och annan öl innan vi begav oss mot Åre Sessions och några olika spelningar. Vi såg Sarah Klang, Amason och Timbuktu i den stora arenan på Holiday Club och vandrade hemåt framåt småtimmarna.

På lördagsmorgonen var vi varken morgonpigga eller särskilt alerta men orkade ändå knäppa på oss pjäxorna för sista gången den här säsongen. Det var fint slaskföre i Ullådalen och vi tog sikte mot vänner som byggt sig en egen liten borg under solen. Här hängde vi fram till klockan 18 och gjorde kokkaffe, brassade på mat och lyssnade på bra musik i högtalaren som vi hade med. Sådant gillar man ju!

På kvällen kom hela högen förbi oss och jag tog in balkongmöblerna för att fixa till stjärterummet i köket. Vid 22 gick in mot byn och såg festivalens absolut bästa artist och en ny favorit i mina öron: Grant! Jag älskar hennes låt Gone som jag tänker köra på repeat hela veckan.

Seinabo Sey avslutade lördagsnatten som övergick i söndagsmorgon. Vi hade slut på både kaffe och kaffefilter här hemma men ett söndagsmöte på Grädda klockan 14 löste kaffeproblemet för min del. Jag blev kvar på samma uteservering i tre timmar eftersom så många jag kände både hann komma förbi och lämna igen… Jag ägnade förmiddagen åt att packa för fler än 20 dagar på resande fot och på eftermiddagen blev det ost och vin på balkongen i den tidiga kvällssolen.

Just nu svider läpparna från evighetssolen som verkar ta paus framåt veckan. Jag ska styra söderut idag men lär plocka upp ett och annat äventyr längs vägen. Maj är snart här och jag är tillbaks i Åre igen när månaden börjar ta slut. Det känns både knäppt och spännande!

20