I stolt annonssamarbete med Victorinox

Det är fortfarande med skräckblandad förtjusning som jag rullar över rötter och stenar på stigar i skogen. Men nu också med stolthet. Idag tog jag på mig en alldeles speciell jersey för första gången – som ambassadör för cykelsveriges härligaste community: She Rides. Jag hoppas att jag kan visa vägen för många fler cykelnyfikna tjejer precis som andra i She Rides hjälpt och inspirerat mig.

Jag hade fått tips från en annan She Rides-ambassadör och ledare, Helena, att Bynäset utanför Östersund var snöfritt. För en cykeltörstande själ i norr är det således extremt värt att ta sig en tur på 8 mil för att få rulla stig en stund.

Bynäset ligger som en blå led i appen Trailforks medan t.ex. Andersön är röd. Den appen är mitt bästa mtb-tips för att hitta nya cykelstigar i Sverige (och andra länder) – dessutom är den gratis. Det var via appen som vi också hittade Ladestien i Trondheim för någon vecka sedan.

Bilder från Bynäset

Vi lastade cyklarna på taket, klickade i Thulecykelhållarna i framhjulen (drömgrej för kolfibercyklar) och ställde vår stora Ikea-påse med cykelgrejer i bagaget. Just den påsen har utvecklingspotential men grejerna i den är top notch.

Jag insåg snabbt när jag började cykla mtb att det behövs lite mer mekgrejer än till min landsvägscykel. Men det är också självklart, en cykel för skogs- eller fjällterräng ska hålla för rätt mycket mer stök.

Vi har ett litet SwissTool från Victorinox som passar bra i bakfickan på jerseyn. Använd spärrskaftet till att fixa en sadel som börjat vicka lite längs rundan, eller någon skruv som behöver åtgärdas och dras åt.

Vårt SwissTool heter Spirit XC och kommer med TRETTIOÅTTA FUNKTIONER! Och får plats i sidofickan på min jersey. Den största fickan ryms telefonen i…

Eller om man skulle göra annat än att cykla så kan man använda tången till att dra ut en krok om man skulle få fisk. Eller såga till en stolpe för att spänna upp en tarp eller såga något i metall. Öppna konserver när du campar. Och så klart, korka upp vinet vid en lägerplats just innan en episk solnedgång!

Stigen runt Bynäset är 6 km lång och förlängs så att den sluts i en cirkel med någon kilometer (lite drygt) grusväg. Vi rullade sträckan fram och tillbaka och jag kände mig så jävla grym. Stigen är rätt så rotig men på ett flowigt och härligt sätt.

Hela tiden ligger Storsjön synlig på ena sidan och här och var står några bänkar utplacerade för en vattenpaus med utsikt. Bynäset är klart en av de roligaste stigarna jag cyklat mtb på och jag ser fram emot att cykla både Andersön och Spikbodarna i Östersund framöver.

Läs mina tidigare inlägg med Victorinox:

Världens bästa dejter

Följ med på vintertältning

17