Jag är inte så bra på att fira påsk. Det är årets största högtid enligt det kristna kyrkoåret och min mamma är präst men jag är för tillfället bättre på att fira livet än att fira just påsken (då Jesus led, dog och uppstod för dig som inte har koll på kyrkoåret).

I fredags cyklade vi mtb vid Bolleberget och i lördags åkte vi ut till sommarstugan vid Mållången. Den vi köpte i vintras och som är i full färd med att rivas ner och byggas om. Vi inventerade läget inför det gemensamma jobbet vi gör med vår snickare och sedan cyklade vi mtb hem på mjukt leriga skogsvägar. Det var eftermiddag med sommarvärme precis som det varit hela helgen i hela Sverige.

Nya cykelställ från Thule som håller i hjulet istället för ramen – perfekt om du som vi rullar på kolfibercyklar!

Till påskmiddag dukade vi upp en buffé och som vanligt vid högtider är ägg och lax min favorit. Förutom påskmiddagen har påskhelgens mattema bestått av hollandaise. Till torsk och till sparris. Min kille har stått och vispat och muttrat svordomar innan han fått till den där såsen som han vill. Eller läs: så som han tror att vi vill ha den. Lite tjockare och med mycket syra!

På påskdagen tog jag på mig fikaansvaret och rörde ihop en sockerkaka till byggteamet som var på plats vid sommarstugan i Mållången. Vi har beställt stora glaspartier som kommer lite längre fram i vår. Jobbet fram till dess består i att riva en befintlig veranda och att städa bort en massa bråte från 50-talet och att fatta beslut. Beslut om mått på terrass, beslut om golv, beslut om eluttag och beslut om ett staket som ska vara så högt som möjligt utan att vara bygglovspliktigt.

Bilder från sommarstugan vid Mållången

Isen släpper snabbt taget om sjön Mållången och vid vår strandkant kunde man gå på isen i fredags men idag skulle det bli ett bad om man tog några kliv ut. Vi hade planer på att bada i älven nedanför stora huset här i Hälsingland men den tiden försvann istället åt en fika på farstutrappen. Här har vi druckit flera frukost- och fikakoppar och diskuterat det där staketet vi vill få till på ett snyggt och bra sätt.

Efter lördagens mtb-rull sa min kropp åt mig att vila. Inte för att jag var så fasligt trött men för att min rygg inte gillade att jag tävlade mot min kille i några sega uppförsbackar. Därför blev det ingen mer mtb i helgen, och ingen cx heller för den delen. Och ingen löptur. Men däremot lite vanligt liv hemmavid och det var ju fint så.

Om drygt en vecka packar jag väskan för surf och strandliv och jag vill känna mig obegränsad när jag packar väskan. Förhoppningsvis hinner jag cykla liten mer innan dess!

29